Spargla

Nutričné energetické hodnoty - Spargla (100g)

Energia
91
KJ
Kalórie
22
kcal1.1%
Sacharidy
3.5
g1.52%
Tuky
0.2
g0.29%
Hodnoty v tabuľke nutričných hodnôť sú pre množstvo 100g suroviny spargla .


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú spargla :

«1 2 3 »
Platesa s hrachovým purée Platesa s hrachovým purée Vaše

Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept je oveľa chutnejší a zdravší. No i tak som si pochutil.

Mäsko na barbecue omáčke (fotorecept) Mäsko na barbecue omáčke (fotorecept) Vaše

Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa (krídelka, prsia, krkovičku a pod.).

Tagliatelle s kuracím mäsom a špargľou Tagliatelle s kuracím mäsom a špargľou Vaše

Top cestoviny s mäsom a šparglou ... Rychle a chutne

Špargľová polievka (fotorecept) Špargľová polievka (fotorecept) Vaše

Vedeli ste, že za 1 ČSSR sme boli najväčším pestovateľom špargle v Európe? Potom však prišiel socializmus a špargľa bola vyhlásena za buržoázny prežitok a pestovať sa už nepestovalo. V tomto ma špargľa zaujala.

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke

Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky. Ochutíme soľou a korením a všetko v mixéri vyšľaháme na hladký fáš. Necháme pol hodiny odpočinúť v chlade. Lyžicou tvoríme halušky, necháme ich prevariť v horúcej osolenej vode asi 5 minút, posadíme ich na špargľové ragú a prelejeme vyšľahanou rizlingovou omáčkou.

Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka Vaše

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

Bavorské žemľové knedle s rýchlou smotanovou omáčkou Bavorské žemľové knedle s rýchlou smotanovou omáčkou Vaše

Ked som doma v Mnichove, tak si na tie knedle kupim zemlovy polotovar a toto plnohodnotne, bajecne jedlo, mam na stole do polhodiny. Ked som doma na Slovensku, tak mi pribudne naviac praca s krajanim peciva, takze…no..nech nejem…na stole je do 35 minut. Je to jedlo velmi lahke na pripravu a zvladnu ho aj zacinajuce gazdinky.

Teplý šalát zo zelenej špargle Teplý šalát zo zelenej špargle Vaše

Jednoduché jarné jedlo.

Šparglová krémová polievka Šparglová krémová polievka Vaše

Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a dáme variť na cca 10-15minút. Vodu málinko osolíme. Medzitým si urobíme z masla a múky zásmažku, hotovú zalejeme vodou,v ktorej sa varila špargľa, pridáme na malé kúsky narezanú špargľu, kocku bujónu, prelisovaný cesnak a povaríme ešte cca 5minút.

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou (fotorecept) Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou (fotorecept) Vaše

Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy. Klasika, zemiaky, cestoviny, knedle, ryža, sa občas objaví aj na našom stole, ale rozhodne pečená či dusená zelenina v rôznorodej kombinácii, je vítanou, chutnou, no hlavne zdravou zmenou v našom jedálničku. Dnes Vám, v úlohe prílohy k hovädzím mafinám so strúhaným údeným oštiepkom a syrom, predstavím ružičkový kel, špargľu, kápiu, cuketu a šampiňóny hnedé. Pochutnali sme si a sme, zdraví, štíhli a krásni!

Risotto so špargľou (fotorecept) Risotto so špargľou (fotorecept) Vaše

keď neviem čo variť, alebo mám chuť na niečo jednoduché a rýchle urobím si risotto...

Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou (fotorecept) Tortilla paisana (španielska sedliacka omeleta) so špargľou (fotorecept) Vaše

Tortilla paisana vychádza z klasickej Tortilla de patatas, ktorá obsahuje iba zemiaky, oliv. olej, vajíčka a soľ. Pridaním akejkoľvek ďalšej zeleniny, aj keď technologicky postup ostane rovnaký, sa zmení na španielsku sedliacku omeletu. Jedla som ju s brokolicou, so zelenou a červenou paprikou, s čerstvým hráškom... Vďačné jedlo so sebou na pláž alebo piknik. Dnes som ju pripravila s cukinou, červenou paprikou a bielou špargľou.

Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou Vaše

Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú omáčku. Recept z knihy Hneď to bude.

«1 2 3 »


Magazín

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)
Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.

Varecha v akcii
Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Pesto nemusí byť len bazalkové: Pripravte si 10 druhov zeleného pesta
Pesto pochádza z oblasti talianskeho Janova a v preklade znamená "drviť", pretože jeho jemná chuť vzniká drvením ingrediencií v mažiari.. Najčastejšie sa s ním stretnete ako s omáčkou na cestoviny, ale vynikajúce je aj na hrianky, k zelenine i k mäsu. Pripravte si dnes s nami jarné pesto.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2016
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!
Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.

VÝSLEDKY SÚŤAŽE: Veľkonočná súťaž s Herou
Naša veľkonočná súťaž pozná svojich víťazov. Pozrite sa, aké cupcakes pripravili naši Varecháči a na ktoré sa usmialo šťastie a vyhrali.

Najlepšie nápady mesiaca marec 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca marec 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2016
Pozrite sa, aké sladké a sláné dobroty si najviac získali vašu priazeň.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2016: Sviatočná hydina Sviatočná hydina
Časopis Varecha v piatok 29. apríla v denníku Pravda.


TOPlist