Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou fotorecept

sniperpes - bez fotkysniperpes, 3. decembra 2023
Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept)
Foto: sniperpes
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g falošná
Štrúdľa:
1 bal. (rolované)
1 kg
1/2 ks
120 g
1 ks
Omáčka:
150 g
1 PL
2 PL
250 ml
30 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov spravíme kašu, dochutíme soľou a korením a maslom necháme vychladnuť.

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpeme si tekvicu, nastrúhame najemno a na masle ju restujeme, osolíme a okoreníme.

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme vychladnúť a nanesieme ju na plát lístkového cesta asi do 1/3 plochy.

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kúsok cesta zarolujeme a na zvyšok dáme kašu zo zemiakov. Zrolujeme, roládu potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút.

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup podlejeme to vínom a necháme prevariť. Pridáme nakrájané jahody, zjemníme maslom a pre zahustenie môžeme pridať solamyl (kto chce kto nie nemusí).

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvičke opečieme medailóniky zo sviečkovice osolené a okorenené z každej strany cca 2-3 minúty. Potom ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.

    Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia