Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

30 minút
príprava
45 cca minút
tepelná úprava

Postup

  1. Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:
  2. Líčka som umyla v studenej vode:
  3. V hrnci na oleji som orestovala cibuľu a slaninu:
  4. Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme.
  5. Pridáme koreniny, huby,džem, pretlak, osolíme, okoreníme a podlejem vínom a vodou.
  6. Dusíme v tlakovom hrnci cca 40 min, je potrebné ochutnať, či je mäso mäkké, ak nie, dodusíme.
  7. Mäso vyberieme, a zeleninu oddelíme od šťavy. Zeleninu prepasírujeme, a podľa jej hustoty zriedime šťavou. odložíme do tepla.
  8. Paštrnák pokrájame a orestujeme na masle. Osolíme, okoreníme a pridáme cukor.
  9. Podlejeme vodou, a prikryté dusíme do mäkka.
  10. Zlejeme a pridáme maslo a smotanu, rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa hustoty pridáme buď smotanu alebo vývar z paštrnáku.
  11. V horúcej vode sparíme minútku baby špenát a rýchlo schladíme v studenej vode.
  12. Na tanier servírujeme paštrnákové pyré, naň položíme špenátové listy, mäso a podlejeme šťavou. Dobrú chuť :) !