Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
30 minút príprava |
45 cca minút tepelná úprava |
Postup- Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:
- Líčka som umyla v studenej vode:
- V hrnci na oleji som orestovala cibuľu a slaninu:
- Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme.
- Pridáme koreniny, huby,džem, pretlak, osolíme, okoreníme a podlejem vínom a vodou.
- Dusíme v tlakovom hrnci cca 40 min, je potrebné ochutnať, či je mäso mäkké, ak nie, dodusíme.
- Mäso vyberieme, a zeleninu oddelíme od šťavy. Zeleninu prepasírujeme, a podľa jej hustoty zriedime šťavou. odložíme do tepla.
- Paštrnák pokrájame a orestujeme na masle. Osolíme, okoreníme a pridáme cukor.
- Podlejeme vodou, a prikryté dusíme do mäkka.
- Zlejeme a pridáme maslo a smotanu, rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa hustoty pridáme buď smotanu alebo vývar z paštrnáku.
- V horúcej vode sparíme minútku baby špenát a rýchlo schladíme v studenej vode.
- Na tanier servírujeme paštrnákové pyré, naň položíme špenátové listy, mäso a podlejeme šťavou. Dobrú chuť :) !
|