Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 5. februára 2012
Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept)
Foto: sjuz
30 minút
príprava
45 cca minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dcl
3 stopky
4
2 menšie
2 strúčiky
5-6 ks
1-2 PL
2-3 PL
1 vetvička zelená
3-4 plátky
paštrnákové pyré:
6 väčších ks
125 ml
1 PL  klasické
1 ČL
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Líčka som umyla v studenej vode:

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci na oleji som orestovala cibuľu a slaninu:

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme koreniny, huby,džem, pretlak, osolíme, okoreníme a podlejem vínom a vodou.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dusíme v tlakovom hrnci cca 40 min, je potrebné ochutnať, či je mäso mäkké, ak nie, dodusíme.

  7. 7

    Mäso vyberieme, a zeleninu oddelíme od šťavy. Zeleninu prepasírujeme, a podľa jej hustoty zriedime šťavou. odložíme do tepla.

  8. 8

    Paštrnák pokrájame a orestujeme na masle. Osolíme, okoreníme a pridáme cukor.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podlejeme vodou, a prikryté dusíme do mäkka.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zlejeme a pridáme maslo a smotanu, rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa hustoty pridáme buď smotanu alebo vývar z paštrnáku.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V horúcej vode sparíme minútku baby špenát a rýchlo schladíme v studenej vode.

    Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na tanier servírujeme paštrnákové pyré, naň položíme špenátové listy, mäso a podlejeme šťavou. Dobrú chuť :) !

Diskusia k receptu

zdezda
receptík sa mi páči so všetkým, čo v ňom je, prezraď, odkiaľ máš líčka :-))) lebo je to podpultový tovar
jamarlen
veru, krásny recept.... ja paštrnák na pyré zvyknem upiecť, je to lahôdka....
evanaaa
Samé dobré vecičky, dala by som si takú porciu. Tie líčka sú pre nás nedosažiteľné, aj bravčové, nielen hovädzie alebo dokonca teľacie, tak môžme zostať len pri fantázii.
evanaaa
Ináíč, naservírované ako v luxusnej reštaurácii, tam by to ale stálo........
jerica
Zuzanka,vynikajúci recept , inšpirácia aj s iným mäskom, (hovädzia židovka):-)
alexdidi
Perfektnééé....pokúšala som sa zohnať líčka alebo lýtka s kosťou,ale ešte sa mi to nepodarilo,nuž na Slovensku je to tak....ty však máš na to dobrý zdroj,tuším si to tu už spomínala,závidím...
zinnajdha
kde možno kúpiť hovädzie líčka ? Možno použiť aj iné mäsko ? Aké ?
hubata
Aké krásne papuľové menu, ale ako už bolo povedané: kde sa podeli líčka a aj iné vnútornosti: držky, jazyky, srdcia, bravčová a hovädzia pečeň, pajšle, mozoček? Nemáme ............. lebo nič nechováme!!!
sjuz
Líčka ako som už tu dakomu písala k receptu sú z Metra:)! Tam dostávajú dvakrát do týždňa, tuším štvrtok a nedeľu aj hov. aj bravčové. Také obyčajné mäsko, a zrazu z neho aký podpultový tovar...:)), však. Vďaka za komenty, veru sme si pochutili.
@jerica - ja som sa minulý týždeň inšpirovala zasa tvojim receptíkom....chcela som ti aj napísať, a som zabudla potom..:)
haston
je to pochúťka vhodná aj pri delenej strave. som rád, že si taký recept uvrejnila.
evusik
@sjuz ako vždy perfektný recept... ale máš pravdu, že také obyčajné mäso, ono bolo obyčajné pre našich rodičov a starých rodičov ale chvalabohu dnes sa vraciame zase k tomu čo je dobré, aj vďaka takým kuchárom ako je Žídek ktorý líčka veľmi propaguje, minule robil bravčové, aj keď vraj najlepšie sú teľacie :-)
mňa si veľmi potešila týmto receptom, škoda že do Metra nemám bližšie....
jerica
@sjuz Zuzanka som potešená že si sa inšpirovala , ja tiež budem mať inšpiráciu z tohto Tvojho receptíku,našťastie nemám problém s mäsom,dokonca aj nožinu so špikovou kosťou som mala pripravenú , pravú sviečkovú má dokonca napulte,najnovšie sa chystám objednať bravčové jazyky.
tinca
Len tie líčka zohnať je problém, ináč pekný rcp, len ja bez toho pyré, neľúbim petržťlen
frezia68
Nie len líčka,ale ešte aj teľacie :-) musí to byť dobrotka,skvelá kombinácie a krásny recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia