Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom fotorecept
Foto: sjuz
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2 dcl |
|
3 stopky |
|
4 |
|
2 menšie |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
5-6 ks |
|
1-2 PL |
|
2-3 PL |
|
1 vetvička zelená |
|
3-4 plátky |
|
paštrnákové pyré: | |
6 väčších ks |
|
125 ml |
|
1 PL klasické |
|
1 ČL |
|
na podliatie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:
-
2
Líčka som umyla v studenej vode:
-
3
V hrnci na oleji som orestovala cibuľu a slaninu:
-
4
Pridáme nakrájanú zeleninu a orestujeme.
-
5
Pridáme koreniny, huby,džem, pretlak, osolíme, okoreníme a podlejem vínom a vodou.
-
6
Dusíme v tlakovom hrnci cca 40 min, je potrebné ochutnať, či je mäso mäkké, ak nie, dodusíme.
- 7
Mäso vyberieme, a zeleninu oddelíme od šťavy. Zeleninu prepasírujeme, a podľa jej hustoty zriedime šťavou. odložíme do tepla.
- 8
Paštrnák pokrájame a orestujeme na masle. Osolíme, okoreníme a pridáme cukor.
- 9
Podlejeme vodou, a prikryté dusíme do mäkka.
- 10
Zlejeme a pridáme maslo a smotanu, rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa hustoty pridáme buď smotanu alebo vývar z paštrnáku.
- 11
V horúcej vode sparíme minútku baby špenát a rýchlo schladíme v studenej vode.
- 12
Na tanier servírujeme paštrnákové pyré, naň položíme špenátové listy, mäso a podlejeme šťavou. Dobrú chuť :) !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
@jerica - ja som sa minulý týždeň inšpirovala zasa tvojim receptíkom....chcela som ti aj napísať, a som zabudla potom..:)
mňa si veľmi potešila týmto receptom, škoda že do Metra nemám bližšie....