Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
Autor receptu: redakcia
S tekvicou už
nekončíme pri
prívarku. V jednom
slovku sa totiž
skrývajú desiatky
odrôd, farieb a chutí
z rôznych kútov sveta.
Inšpirujú nás k tvorbe
stále nových jedál –
od chuťoviek až
po dezerty.
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na podkovičky,
potom osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať. Z mlieka, vajca,
múky, soli a korenia vymiešame tuhšie (nie tuhé) cestíčko a pridáme
nastrúhaný syr. Tekvicové podkovičky obalíme v múke, potom ich obalíme
v pripravenom syrovom cestíčku a vyprážame dozlatista.
- Vypražené podkovičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie
a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 minút. Mrkvu a zemiaky
očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do teplej osolenej vody
a varíme domäkka. Uvarené zemiaky s mrkvou scedíme, pridáme
zohriate mlieko a vyšľaháme na pyré.
- Čili papričku a očistenú nakrájanú cibuľu urestujeme s rozdrveným
novým korením a rozdrveným bobkovým listom. Keď pocítime
silnú arómu nového korenia, pridáme worcesterskú a sójovú omáčku.
Zmiernime oheň, pridáme kečup, povaríme minútu, pridáme med.
Zmes rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a medom.