Tekvicové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: babav

Tato lasagne je netradicna ,lebo namiesto platov cesta sa v nej pouzivaju hotove syrove ravioli,tekvicove pyre a chard,listova zelenina ,o ktorej som pisala v diskusii.Je to chutne, lahko stravitelne sezonne jedlo.

6
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som cerveny Swiss chard.
  2. Suroviny:
  3. Ravioli plnene kombinaciou 4 talianskych syrov su pouzite namiesto lasagne cestoviny; hotove ,cerstve,neuvarene.
  4. Cibulu ,cesnak ,chard a salviu ocistime ,pokrajame a nasekame :
  5. V panvici rozpustime 2 PL masla ,pridame nasekanu cibulu , dusime 5 minut.Pridame cesnak a chard,dusime dalsich 5-7 minut.Prichutime 1 cl soli,1/2 cl cierneho korenia, muskatovym orechom a salviou.Odlozime z varica.
  6. Vo vacsej mise pomiesame tekvicove pyre a smotanu s 1 salkou nastruhaneho parmezanu, zvysnou solou a ciernym korenim.
  7. Dno hlbsieho plechu natrieme maslom a tenkou vrstvou tekvicovej omacky.Ulozime prvu vrstvu raviolov.
  8. Na ravioli navrstvime polovicu zeleninovej zmesi a polovicu omacky.
  9. Zopakujeme postup s dalsou vrstvou :ravioli,zelenina a tekvicova omacka.Vrch posypeme zvyskom parmezanu a masla.
  10. Prikryte alobalom pecieme v rure vyhriatej na na 200 stupnov C, 25-30 minut.
  11. Mierne vychladnute krajame na porcie .
  12. Servujeme .