Foto: sjuz
Veľmi chutné, teplé jesenné jedlo z tekvice "Butternut" . Dužina má chuť po sladkých gaštanoch.
príprava
na 215 °C
Suroviny
jedna štvrťka |
|
1 menšia |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
čerstvý |
|
čerstvá |
|
1 |
|
na zahustenie |
|
|
|
|
|
alebo Grana Padano |
|
Postup
-
1
Tekvicu si prekrojíme na polovicu, vyberieme dužinu so semiačkami a dáme upiecť do rúry. Moja sa piekla na 215 st. C približne 40 min.
-
2
Medzitým si prichystáme ostatné suroviny:
-
3
Bylinky, čili a cesnak si posekáme nadrobno:
-
4
Na panvicu si dáme roztopiť maslo. Pozor, je nutné ho topiť pomaly, aby nezhnedlo. Radšj slabšie, pretože na ňom ešte budeme opekať gnocchi.
-
5
Na maslo pridáme posekané byliny s cesnakom a čili, mierne speníme a keď ešte nie je upečená tekvica, odstavíme.
-
6
Upečenú tekvicu popučíme vidličkou.
-
7
V mise zmiešame tekvicu, vajce, postrúhaný parmezán. Múku pridávame až do takej hustoty cesta, aby sa dali tvarovať lyžičkou gnocchi.
-
8
Gnocchi tvarujeme lyžičkou a dáme variť do vriacej vody, až kým nevyplávu na povrch. Vyberieme deravou naberačkou a dáme na panvicu s rozohriatym maslom a bylinami, a opekáme postupne zo všetkých strán do zlata.
-
9
Servírujeme teplé, bohato posypané parmezánom a preliate maslovým výpekom. Komu chýba " mäsko" :), môže pridať tenké plátky opečeného prosciutta.
už sa teším, keď sa ochladí - pečiem si vždy na plechu paštrnák, mrkvu a tekvicu....mňam:)
www.google.hr/images?hl=hr&q=butternut+squash&...