Tekvicová nátierka fotorecept

daniella9 - fotkadaniella9, 8. augusta 2013
Tekvicová nátierka (fotorecept)
Foto: daniella9

Síce to nie je úplne v súlade s princípmi raw stravy, ale zaradila som ju do tejto kategorie:-) Tekvica chutí sladko (a mne Zobraziť celý popisSíce to nie je úplne v súlade s princípmi raw stravy, ale zaradila som ju do tejto kategorie:-) Tekvica chutí sladko (a mne osobne pripomenula mango...:-)), takže pre niektorých to môže v skutku nezvyčajné...Kto je však otvorený novým chutiam, naučí sa na ňu celkom rýchlo.

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame. Polovicu nastrúhame na široko a polovicu pokrájame na malé kocky. Nakockovanú tekvicu dáme do parného kúpeľa a necháme ju tam kým nezmäkne. Cibuľu nakrájame na drobno.

    Tekvicová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Približne 3/4 nakockovanej tekvice rozmixujeme s trochou vody a asi tak 1/3 postrúhanej dužiny (aby z nej zostala taká kašička). Pridáme cibuľu a zvyšnú dužinu. Premiešame.

    Tekvicová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame šťavu z limety, olej, cukor, soľ, korenie a balzamikový ocot (podľa vlastnej chuti) a týmto dresingom ochutíme tekvicu. Nakoniec ešte pridáme nasekanú bazalku - zelenú a fialovú. Premiešame a dáme vychladiť do chladničky.

    Tekvicová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s nejakým dobrým chrumkavým pečivom. HoTovo, dobrú chuť:-)

    Tekvicová nátierka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

irenaw
mám rada tekvicovú, takto som ju ešte neochucovala, uvidíme
martina34
práve dnes ráno som rozmýšlala, čo urobím z tekvičiek hokaido, čo mám v záhrade, vyhrala krémová polievka s poháhkovým mliekom :) nabudúce vyskúšam podľa teba
nika72
určite vyskúšam takéto natierky mám rada... :-)
bozulka
Hokaido mám doma je dosť veľké,tak bude zajtra polievka a na nedeľu nátierka.Aspoň využijem celé.
timothy
no tak tento receptik vyzera suprovo a tekvicu mame radi aj doma takze ukladam a urobim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia