Tekvicová minestrone
Autor receptu: marto990
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak
taliansky, mama mia..
8 porcií |
30 minút príprava |
130 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé je potrebné upiecť tekcivu. Tú si umyjeme, nakrájame na stredné kusy, potrháme na ňu tymián a štedro pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme cca 50 minút pri 180 stupňoch.
- Po upečení necháme vychladiť, a vyberieme dužinu lyžicou.
- Na základ si popržíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme cesnak, lyžičku trstinového cukru, a chvíľu pražíme. Vlejeme konzervu paradajok, zmiernime plameň a necháme dusiť, cca 10 minút.
- Pridáme tekvicový dužinu, červenú repu, zeler, bilinky, korenie a soľ. Premiešame. Zakryté necháme prebublať. Prileme vývar a na malom plameni varíme, kým sa nám zemiačky nerozpadávajú. Mojím cieľom bolo mať ich až mierne rozvarené, spolu s tekvicou.
- Ako čerešničku, nakrájame slaninku na malé kocky, a mierne spražíme na štipke oleja. Vsypeme do polievky a vuala. Podávame s chlebíkom, bez, kto ako má rád, najlepšia je s ciabattou. Dobrú chuť.