Tekvicová kyslá polievka s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Zas jeden tekvicový recept. Túto polievku robievam už dlhé roky. Deti boli ešte malinké a na záhrade sa urodilo množstvo tekvice, tak som robila čo sa len dalo. A jeden z receptov bol aj táto polievka, ktorú môj brat, odporca tekvice zjedol za tri taniere. Myslel si že má kapustnicu.
Postup
- Na troche oleja som si orestovala cibuľu nakrájanú na tenké oblúčiky a mrkvu na kolieska. Ocukrila som a nechala cukor skaramelizovať.
- Pridala som klobásu, ja som mala tri druhy, z každej som dala necelú nožičku. Zaliala som vriacou vodou, okorenila mletou červenou paprikou a čiernym korením. Nechala som variť, kým som očistila a na kocky nakrájala zemiaky. Zemiaky som pridala do polievky a varila pod pokličkou.
- Tekvicu som ošúpala, rozkrojila, vybrala dužinu s jadrami a tie som dala variť do malého kastrólika. Trochu vývaru som použila do polievky, zbytok dávam po vychladnutí do mrazničky v jogurtových kelímkoch na ďalšie použitie.
- Tekvicu som nastrúhala na jemné rezance a pridala do polievky. Zemiaky sa mi za ten čas uvarili do mäkka. Nechala som variť 10 minút.
- Priliala som smotanu na varenie, dochutila soľou, hubovým mletým práškom a octom.
- Pred podávaním som pridala za lyžicu kyslej smotany a vetvičku čerstvého mladého kôpru.