Tekvicová kyslá polievka s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Zas jeden tekvicový recept. Túto polievku robievam už dlhé roky. Deti boli ešte malinké a na záhrade sa urodilo množstvo tekvice, tak som robila čo sa len dalo. A jeden z receptov bol aj táto polievka, ktorú môj brat, odporca tekvice zjedol za tri taniere. Myslel si že má kapustnicu.

Suroviny

Postup

  1. Na troche oleja som si orestovala cibuľu nakrájanú na tenké oblúčiky a mrkvu na kolieska. Ocukrila som a nechala cukor skaramelizovať.
  2. Pridala som klobásu, ja som mala tri druhy, z každej som dala necelú nožičku. Zaliala som vriacou vodou, okorenila mletou červenou paprikou a čiernym korením. Nechala som variť, kým som očistila a na kocky nakrájala zemiaky. Zemiaky som pridala do polievky a varila pod pokličkou.
  3. Tekvicu som ošúpala, rozkrojila, vybrala dužinu s jadrami a tie som dala variť do malého kastrólika. Trochu vývaru som použila do polievky, zbytok dávam po vychladnutí do mrazničky v jogurtových kelímkoch na ďalšie použitie.
  4. Tekvicu som nastrúhala na jemné rezance a pridala do polievky. Zemiaky sa mi za ten čas uvarili do mäkka. Nechala som variť 10 minút.
  5. Priliala som smotanu na varenie, dochutila soľou, hubovým mletým práškom a octom.
  6. Pred podávaním som pridala za lyžicu kyslej smotany a vetvičku čerstvého mladého kôpru.