T–bone steak na liptovský spôsob

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 24. augusta 2011
T–bone steak na liptovský spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (s kosťou)
150 ml
200 g
500 g
 čerstvé miešané
20 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Stejky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do červena.

  2. 2

    Mäso vyberieme, pridáme šalotku zľahka opečieme, pridáme nakrájané huby a restujeme. Pridáme tymian, cesnak, soľ, korenie a šťavu z citróna.

  3. 3

    Pridáme rozpustené maslo a krátko ešte restujeme. T–bone steak podávame s restovanou cibuľovo–hubovou zmesou a gratinovaným zemiakovým nákypom.

Diskusia k receptu

slavka11
presne takyto by som si dala jemne prerasteny tukom a stavnaty akurat neviem kde ho kupit
vecnemlada
vyzera to pekne, ale steaky sa ZASADNE NESOLIA pred opekanim, lebo z nich sol vytiahne vsetku stavu a potom su suche
vecnemlada
vyzera to pekne, ale steaky sa ZASADNE NESOLIA pred opekanim, lebo z nich sol vytiahne vsetku stavu a potom su suche
eraserhead
T-bone na Liptovský spôsob si predstavujem takto voľajako .......



Potrebujeme iba mäso (veľa mäsa) z mladej ovečky bééééééééééé soľ a korenie
je to taká rýchla raw mňamka na môj spôsob
1x alimi
kimlo
Prvý dojem bol že na fotke je záber z Votrelca... :-)
eraserhead
@kimlo steak z votrelca ....... to by nás do party zobrala aj Ripleyová

a keď nie je votrelec postačí aj bravčové s kapustou


1x alimi
renulienka
@eraserhead , presne ten Tvoj T-bone steak na liptovsky sposob som robila dnes na obed, trosku viac prace s porcovanim jahnata, ale stalo to za to, len sol a korenie, ani rozmarin som nedala, trochu oleja a opekala som velmi kratko, bolo to stavnate a makke....mozno 2 min. z kazdej strany...;-)
eraserhead
T-bone steak na liptovský spôsob si predstavujem takto nejak ...



potrebujeme iba mladé jahniatko bééééééé a chvíľku na rozpálenom grile, pretože janiatka patria na slovenský stôl a nie do talianska
2010
Ked T bone tak odlezany a prerasteny - mramorovy, na grill a vsetky ostatne steaky su len druha trieda






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia