T–bone steak na liptovský spôsob
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 24. augusta 2011
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 24. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stejky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do červena.
- 2
Mäso vyberieme, pridáme šalotku zľahka opečieme, pridáme nakrájané huby a restujeme. Pridáme tymian, cesnak, soľ, korenie a šťavu z citróna.
- 3
Pridáme rozpustené maslo a krátko ešte restujeme. T–bone steak podávame s restovanou cibuľovo–hubovou zmesou a gratinovaným zemiakovým nákypom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/t-bone-steaks/1169-forum.html...
Potrebujeme iba mäso (veľa mäsa) z mladej ovečky bééééééééééé soľ a korenie
je to taká rýchla raw mňamka na môj spôsob
a keď nie je votrelec postačí aj bravčové s kapustou
potrebujeme iba mladé jahniatko bééééééé a chvíľku na rozpálenom grile, pretože janiatka patria na slovenský stôl a nie do talianska