Rád by som sa dozvedel kde sa dajú kúpiť tieto steaky.
Tento rez v tvare T-kosti som ešte nezohnal.
Ak môže niekto poradiť, Vaše radi budú vítané.
Rád by som sa dozvedel kde sa dajú kúpiť tieto steaky.
Tento rez v tvare T-kosti som ešte nezohnal.
Ak môže niekto poradiť, Vaše radi budú vítané.
Možná ak zaplatím dva krát toľko, budú steaky aj na marináde ?
varecha.pravda.sk/recepty/popularny-steak-t-bone/9530-pou...
varecha.pravda.sk/recepty/t-bone-steak-rukolovym-salatom-...
Ak sa vam ho podari zohnat, tak si zistite ze to je steak z masoveho plemena - cize angus, simental, charolais, limousine...
Ak by to bolo maso z mliekoveho alebo kombinovaneho plemena, tak si radsej pockajte. Ak bude z vhodneho plemena, potom musite zistit ako dlho bolo maso odlezane. Musi to byt minimalne 30-40 dni. Ak menej, tak maso bude tuhe. Dobre si steak prezrite - ak nema moc tuku ( mramorovania) tak nebude chutit bohvieako.
T-bone je fajn steak ale 99% kucharov ( vratane mna ) da prednost rib-eye steaku (entrecôte, vysoka rostenka)
Ma v sebe vela tuku a v pripade steaku plati - vela tuku=vela chuti.
Takze, davajte si pozor, ak vam masiar chce predat neodlezany t-bone steak z plemena, ktore na to nie je urcene, nechajte to tak. Zbytocne si pokazite zazitok.
Wagyu Kobe. Syn ma narodeniny, tak budem robit koncom januara , pridam.
Osobne dávam prednosť troche Soy sauce a poďme na gril.
A kde sa tie rib-eye steaky dajú kúpiť ?
1.tesco - sirlion steak odlezany 3 tyzdne, vacsinou baleni po 2 kuskov cca 500g, cena 19E/kg. Celkom kvalitne maso z irskeho angusa
2.metro - mrazene argentinske hovadzie - nekupil by som, kedze predavaju ako mrazene a to znacne zdegraduje chut masa, aj ked argentinske je fakt chutne. ale kym neni len chladene tak to povazujem za zbytocne vyhodene peniaze
obchod maju v prahe, a maju kvalitne odlezane hovadzie maso.
4. najdes dobreho masiara alebo pojdes za chovatelom rovno. dohodnes sa s nim ze odkupis celu vysoku rostenku alebo svieckovu atd. ziskas cerstve maso za rozumnu cenu/KG. nasledne ale to maso treba nechat odlezat - vakuovo zabalit a nechat odlezat 3 tyzdne pri konstatnej teplote 0 az 1 stupen.