Varenie

T-Bone steaks

spotty - fotkaspotty, 29. decembra 2010

Rád by som sa dozvedel kde sa dajú kúpiť tieto steaky.
Tento rez v tvare T-kosti som ešte nezohnal.
Ak môže niekto poradiť, Vaše radi budú vítané.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
To by som aj ja rad vedel ked pridem na buduce na Slovensko aby som spravil kamaratom.Je to moj najoblubenejsi steak.

alexdidi
Skús sa dohodnúť s mäsiarom na objednávke v malomsúkromnom mäsiarstve....podľa mňa by to malo vyjsť....ja mám takého a zatiaľ mi všetko vyšlo na výbornú, i keď práve T-bone to ešte nebol...
spotty
Osobne som už na Slovensku niekoľko rokov, avšak takého mäsiara som ešte nenašiel.
Možná ak zaplatím dva krát toľko, budú steaky aj na marináde ?
lucylee
A ja som minule išla okolo mäsiarstva a na tabuli bolo napísane: ponúkame T-bone steak a za tým bola cena (už nepamätám aká :)
nbert
Steaky su moja parketa :)
Ak sa vam ho podari zohnat, tak si zistite ze to je steak z masoveho plemena - cize angus, simental, charolais, limousine...
Ak by to bolo maso z mliekoveho alebo kombinovaneho plemena, tak si radsej pockajte. Ak bude z vhodneho plemena, potom musite zistit ako dlho bolo maso odlezane. Musi to byt minimalne 30-40 dni. Ak menej, tak maso bude tuhe. Dobre si steak prezrite - ak nema moc tuku ( mramorovania) tak nebude chutit bohvieako.
T-bone je fajn steak ale 99% kucharov ( vratane mna ) da prednost rib-eye steaku (entrecôte, vysoka rostenka)
Ma v sebe vela tuku a v pripade steaku plati - vela tuku=vela chuti.
Takze, davajte si pozor, ak vam masiar chce predat neodlezany t-bone steak z plemena, ktore na to nie je urcene, nechajte to tak. Zbytocne si pokazite zazitok.
2010
nbert, este jedno treba pridat "Rolls Royce" plemeno -cenovo,
Wagyu Kobe. Syn ma narodeniny, tak budem robit koncom januara , pridam.
spotty
Ako vidím niekto chytil to marinované doslovne.
Osobne dávam prednosť troche Soy sauce a poďme na gril.
A kde sa tie rib-eye steaky dajú kúpiť ?
babidka
@2010 na Slovensku as tazko kupis Wagyu Kobe :-) neviem si predstavit obycajneho Slovaka ktory by bol ochotny zaplatit taku sumu aku by urcite slovensky predajca pytal za toto exkluzivne masko . v obycajnych masiarnach /do akych chodievame na Slovensku vacsina / , zvacsa ani nepoculi o tom , ze sa ma hovadzie maso odlezat :-((( Este tak vedia povedat ci je to maso z kravy alebo byka ...ked som sa na plemeno pytala tak sa iba cudovali a o odlezanom mase mi vraveli :"nemusite sa bat za je odlezane /asi mysleli stare/, je zarucene cerstve a nesmrdi" :-) No co na to povedat .....:-) Jediny vyklad o mase -jeho povode atd. som dostala v jednej malej masiarnicke v Prahe , kde kupuje maso dcera , ktora tam byva....Ale tiez nemali T-bone .Ponukali vsak rib-eye za prekvapujuco dobru cenu .
sovka62
Občas sa objavia v Metre, zvyčajne dovoz z Argentíny. Vysoká cena tomu zodpovedá, veď z takej diaľky peši neprídu, ale cene zodpovedá aj kvalita.
sky007
sakra som napisal polstranny komentar nato kde mozete zohnat kvalitne maso a nic
sky007
kde zohnat maso na steak na slovensku:
1.tesco - sirlion steak odlezany 3 tyzdne, vacsinou baleni po 2 kuskov cca 500g, cena 19E/kg. Celkom kvalitne maso z irskeho angusa
2.metro - mrazene argentinske hovadzie - nekupil by som, kedze predavaju ako mrazene a to znacne zdegraduje chut masa, aj ked argentinske je fakt chutne. ale kym neni len chladene tak to povazujem za zbytocne vyhodene peniaze
sky007
3.  www.robertson.cz
obchod maju v prahe, a maju kvalitne odlezane hovadzie maso.
4. najdes dobreho masiara alebo pojdes za chovatelom rovno. dohodnes sa s nim ze odkupis celu vysoku rostenku alebo svieckovu atd. ziskas cerstve maso za rozumnu cenu/KG. nasledne ale to maso treba nechat odlezat - vakuovo zabalit a nechat odlezat 3 tyzdne pri konstatnej teplote 0 az 1 stupen.