Rád by som sa dozvedel kde sa dajú kúpiť tieto steaky.
Tento rez v tvare T-kosti som ešte nezohnal.
Ak môže niekto poradiť, Vaše radi budú vítané.
Diskusie
- Daniela15: Prívarok - rednutie 1 najnovší komentár dnes 15:27
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 886 najnovší komentár dnes 21:22
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 886 najnovší komentár dnes 21:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 1 najnovší komentár dnes 15:27
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 538 najnovší komentár dnes 21:22
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Daniela15: Prívarok - rednutie 1 najnovší komentár dnes 15:27
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Orechovo-kávový rez s karamelovou plnkou +fotopostup -
Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami -
Košíčky z krehkého cesta s marhuľovým džemom +fotopostup -
Pudingový koláč s perníkovou posýpkou, sladká vôňa domova v každom kúsku +video -
Bezlepková pletená vianočka +video -
Koláč zo sladkých zemiakov -
Mrkvový šalát s cviklou a pažítkou +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO
-
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
Overená metóda z Ázie: Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje -
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend
Možná ak zaplatím dva krát toľko, budú steaky aj na marináde ?
varecha.pravda.sk/recepty/popularny-steak-t-bone/9530-pou...
varecha.pravda.sk/recepty/t-bone-steak-rukolovym-salatom-...
Ak sa vam ho podari zohnat, tak si zistite ze to je steak z masoveho plemena - cize angus, simental, charolais, limousine...
Ak by to bolo maso z mliekoveho alebo kombinovaneho plemena, tak si radsej pockajte. Ak bude z vhodneho plemena, potom musite zistit ako dlho bolo maso odlezane. Musi to byt minimalne 30-40 dni. Ak menej, tak maso bude tuhe. Dobre si steak prezrite - ak nema moc tuku ( mramorovania) tak nebude chutit bohvieako.
T-bone je fajn steak ale 99% kucharov ( vratane mna ) da prednost rib-eye steaku (entrecôte, vysoka rostenka)
Ma v sebe vela tuku a v pripade steaku plati - vela tuku=vela chuti.
Takze, davajte si pozor, ak vam masiar chce predat neodlezany t-bone steak z plemena, ktore na to nie je urcene, nechajte to tak. Zbytocne si pokazite zazitok.
Wagyu Kobe. Syn ma narodeniny, tak budem robit koncom januara , pridam.
Osobne dávam prednosť troche Soy sauce a poďme na gril.
A kde sa tie rib-eye steaky dajú kúpiť ?
1.tesco - sirlion steak odlezany 3 tyzdne, vacsinou baleni po 2 kuskov cca 500g, cena 19E/kg. Celkom kvalitne maso z irskeho angusa
2.metro - mrazene argentinske hovadzie - nekupil by som, kedze predavaju ako mrazene a to znacne zdegraduje chut masa, aj ked argentinske je fakt chutne. ale kym neni len chladene tak to povazujem za zbytocne vyhodene peniaze
obchod maju v prahe, a maju kvalitne odlezane hovadzie maso.
4. najdes dobreho masiara alebo pojdes za chovatelom rovno. dohodnes sa s nim ze odkupis celu vysoku rostenku alebo svieckovu atd. ziskas cerstve maso za rozumnu cenu/KG. nasledne ale to maso treba nechat odlezat - vakuovo zabalit a nechat odlezat 3 tyzdne pri konstatnej teplote 0 az 1 stupen.