Tatársky biftek

peter9766 - fotkapeter9766, 31. decembra 2022
Tatársky biftek
Foto: peter9766

Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch. Recept je od p. Jozefa Dirgu. Samozrejme surovina ako tabasco nahradila štipľavú Zobraziť celý popisTento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch. Recept je od p. Jozefa Dirgu. Samozrejme surovina ako tabasco nahradila štipľavú červenú papriku.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g (alebo roštenka)
4 ks
2 ks stredná
 (Hellmanns)
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté surové mäso pomelieme najemno alebo trieme nožom. Do mäsa pridáme soľ, mleté čierne korenie, tabasco, žĺtky, nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu, worcesterskú omáčku, kečup, trošku oleja a červenú mletú papriku. Hmotu premiešame, rozdelíme na porcie a podávame na hriankach, ktoré sme potreli cesnakom. Ja som hrianky robil v hriankovači, môžeme aj na oleji. Biftek pripravujeme vždy tesne pred podávaním. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Aj mne si narobil chute. :) Dobre ochutený tataráčik (zvykla som škrabať nožom, nie mlieť, aj keď je to oveľa väčšia piplačka) na skvele opraženej a ocesnakovanej hrianke je skutočná pochúťka.
mijaita
@farbuska (31.12.2022 22:13)

Takovym a ne jinym jsme zahajovali, ted uz loňskeho Silvestra :) I foto by bylo stejne, jenze ve viru vášně jsem na nejaké foceni ani nepomyslela! Mastna, krasna, křupava topinka, pocesnekovana a mnou delany tataracek, to jsem jen privirala oci blahem! :) Presun do dalsiho roku byl veeelmi chutný:)
avrem
na ten tataračik do tej svidnickej vinarne som chodieval,bol výborny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia