Recept je z Bulharska, ale prispôsobený na naše pomery. Bulhari majú fantastické kyslé mlieko, u nás také nie je, lebo sa tu nedarí baktériám, Zobraziť celý popisRecept je z Bulharska, ale prispôsobený na naše pomery. Bulhari majú fantastické kyslé mlieko, u nás také nie je, lebo sa tu nedarí baktériám, ktoré tú chuť a konzistenciu spôsobujú. Tak som ho nahradila hustým bielym jogurtom s bifidusom. Mávali ho v LIDLI, ale v poslednom čase ho nevozia a neviem ho nikde dostať kúpiť. Budem musieť použiť iný. Je to výborná večera v horúcom lete.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
500 g
2 strúčiky
100 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uhorku postrúham na drobnom strúhadle - ako mrkvu. Pridám jogurt a očistený cesnak roztlačený v lise. Dobre premiešam. Posolím. Vmiešam mleté orechy.

  2. 2

    Rozdelím na 2 taniere.

Diskusia k receptu

zdezda
Výborná pochúťka, osviežujúca, robievam ju na obed(kvôli cesnaku) a dávam kyslú 10% smotanu :-)
jezibabka1
robím aj ja s kyslou smotanou a pridávam aj kôpor, je to fakt vynikajúce:)
sovka62
Keď sme boli na dovolenke v Bulharsku, sedelo nás za stolom šesť a nikto z mojich spolustovníkov nebol ochotný tarator ochutnať. Ich smola a môj zisk, namiesto kompletného obeda som zjedla za dva plné taniere tejto skvelej polievky a bola som spokojná. Pýtala som a Bulharov, ako dosiahnu, že je ten jogurt taký hustý (veď uhorky pustia šťavu) a povedali mi, že ho pred pridaním k uhorkám nechajú odkvapkať na hustom plátne. Tak to odvtedy robím aj aj.
starka
Ten jogurt v Lidli postrádam aj ja ( nahradili ho gréckym 10 %, a to už je mastné...) ale kupujem ho v Kauflande pod značkou Holandia ( je to ten istý výrobca)
marianne
Toto môžem jesť v lete do odpadnutia, preberiem sa a idem odznova..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia