Taliansky guláš

Autor receptu: 2010

Je tu vela gulasov, slovenskych, madarskych, kotlikovych atd...ale taliani a gulasik? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia vyborne gulase. Pokusim sa pridat tento v dobrom umysle, ale gulas je velmi citliva vec a zalezi od kuchara. Aj ked som „studoval“ tento recept, tak som nasiel asi 20 variant. Takze ziaden olivovy olej ale mast a cervena paprika a "Goulash di Manzo ".

30 minut minút
príprava
2 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mast dame rozohriat na vacsiu panvicu a pridame nakrajanu cibulu.Zlahka oprazime do sklovita pridame nakrajany cesnak, Hovadzie predne odblanime a nakrajame na kocky. Cibulu a cesnak odsunieme na bok panvice a do stredu dame nakrajane hovadzie maso a dame zatiahnut a po chvili vmieame cibulu a oprazime spolu .
  2. Znizime plamen posypeme mletou paprikou a mletym kminom oprazime ( na papriku pozor aby nezhorkla). Pridame lyzicu octu aby nam ostala pekna farba. Pridame vino a dusime a ked sa zredukovalo na polovicu , pridame vyvar a nakrajane paradajky ( alebo talianske z konzervy drtene ),bobkovy list , majoranku a pokracujeme v duseni.
  3. Ked je gulas skoro hotovy maso makka 5-10 minut , pridame nastruhanu citronovu koru a ochutime podla potreby sol korenie.
  4. V modernej restauracnej verzii sa maso vyberie , stava sa rozmixuje prida sa kocka masla lyzica citronovej stavy a prevari zredukuje.My sme servirovali tzv." rustic" dedinsky na hrubo. Tradicne sa serviruje s polentou.