Talianske rizoto
Autor receptu: matus113
Talianska kuchyňa zachutí každému labužníkovi.
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- 2 zeleninové bujóny rozvaríme v 1 litri vody.
- Prepláchneme približne 500 g ryže. Nakrájanú cibuľku nakrájame s cesnakom v hrnci. Opražíme do sklovita. Pridáme neuvarenú ryžu. Opražíme. Pridáme 1 dcl bieleho vína a štipku soli. Ryžu dáme do jenskej misy. Zalejeme vývarom, tak aby bol vývar minimálne 2 cm nad ryžou. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20 min.
- Okorenené nadrobno nakrájané kuracie mäso opražíme na olivovom oleji s cibuľkou (7 min). Na druhej panvici osmažíme s cibuľkou šampiňóny. Mrazenú zeleninku narýchlo opražíme.
- Ryžu zmiešame s maslom, pridáme smotanu. Posypeme parmezánom. Dobre premiešame.
- Na takto pripravený základ rizota pridáme buď pripravené osmažené kuracie mäso, dusenú zeleninu, šampiňóny alebo tuniaka.