Talianske Lasagne

Autor receptu: nessota

Skúšala som už veľa receptov na lasagne a tento sa mi zdá naj.

Suroviny

Postup

  1. Opražíme nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak na oliv. oleji. Pridáme mleté mäso a opražíme do hneda aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, oregano a celú škoricu. Necháme dusiť vo vlastnej šťave. Potom pridáme nakrájane paradajky aj so šťavou a pretlakom. Necháme podusiť 15min. Ak je tam málo šťavy pridáme trochu vody.
  2. Dáme roztopiť/speniť maslo a pridáme múku. Potom pridáme mlieko, okoreníme, osolíme a postrúhame trošku muškátového oriešku. Za stáleho miešania počkáme kým to zhustne, potom odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr.
  3. Do zapekacej misy budeme vrstviť, cestovinové pláty (nemusia byť uvarené) a bolonskú omáčku (pláty, omáčka, pláty, omáčka, pláty, omáčka). Vrchnú vrstvu omáčky polejeme bešamelom. Dáme zapiecť do rúry, zapekáme 40min.