Talianske fašiangové castagnole

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 10. februára 2024
Talianske fašiangové castagnole
Foto: Shutterstock

Obdoba šišiek, ktoré obľubujú Taliani.

40 ks
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

75 g
400 g
1 štipka
2 ČL
3 ks
2 PL (alebo um)
1 ks
100 g
1 bal.
Na vyprážanie:
1 l
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme pri nízkej teplote a necháme mierne vychladnúť. Múku preosejeme do misy, vmiešame soľ a prášok do pečiva.

  2. 2

    V strede urobíme malú jamku a pridáme vajcia a rum. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, maslo, kryštálový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie v robote vymiesime, aby vzniklo hladké cesto.

  3. 3

    V panvici rozohrejeme olej. Či je olej dostatočne horúci, zistíme podľa bubliniek, ktoré sa tvoria na rukoväti drevenej lyžice, keď ju v ňom podržíme. Potom znížime teplotu na stredný ohrev.

  4. 4

    Z cesta urobíme valčeky, odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme guľky. Smažíme ich v oleji po častiach, vyberieme ich dierkovanou lyžicou a necháme mierne vychladnúť na kuchynskom papieri. Potom ich obalíme v kryštálovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evkalibka
Asi ake velke sisky ste vyprazali . Myslim pred vlozenim do oleja




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia