Talianska polievka

alextv - fotkaalextv, 17. februára 2010
Talianska polievka
Foto: alextv

Áno ! Je obdobie pôstu a tak poďme si dať niečo bez mäsa! Talianska polievka je "trocha lepšia" paradajková polievka...V Y S K Ú Zobraziť celý popisÁno ! Je obdobie pôstu a tak poďme si dať niečo bez mäsa! Talianska polievka je "trocha lepšia" paradajková polievka...V Y S K Ú Š A J T E ! Dobrú chuť - tak poďme na to .

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
2 ks
2 ks
1,5 l




Postup

  1. 1

    1 ks cibule nakrájame na kocky a restujeme na oleji do zlata. Pridáme paradajkovú dršť, trocha orestujeme spolu s cibuľou. Prilejeme vodu, pridáme paradajky a cibuľu nakrájanú na kolieska, osolíme, okoreníme a pridáme vegetu podľa vlastnej chuti. Varíme na miernom ohni.

  2. 2

    Pasta - cestoviny /nemusia byť talianske, ja zvyčajne varím naše bezvaječné cestoviny , čo najväčšie tak najlepšie, voláme ich sekané potrubia/ vložíme do vriacej osolenej vody a varíme do mäkka, po uvarení scedíme studenou vodou.

  3. 3

    Zhruba po 20. minutách je polievka hotová. Takže do misky alebo taniera vložíme pastu, pridáme polievku so zeleninou a navrch nastrúhame tvrdý syr.

Diskusia k receptu

hannah22
ja do tejto polievky pridávam pri smažení cibuľky troch nahrubo nastruhanej mrkvy a na špičku noža kurkumu alebo iná verzia s mletou škoricou, klinčekom a bazalkou , podľa toho čo máte radi, skúste ... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia