Tagliatelle s omáčkou z kuracieho mäsa

Autor receptu: stupakova

Chutna omacka, rychla priprava :)!

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hlbokej panvici zohrejeme olivovy olej, pridame nadrobno nakrajanu cibulu. Prazime, kym nezmakne.
  2. K sprazenej cibulke pridame na kocky nakrajane kuracie prsia. Na ne pretlacime 2 struciky cesnaku a oprazime do zlatista (cca. 5 min).
  3. Ku kurcatu pridame sampinony nakrajane na hrubsie platky a prazime. Prazime, kym sampinony nepustia stavu (cca. 7 min).
  4. Okorenime tymianom, bazalkou, peprom a bujonom. Za casteho miesania chvilu povarime (cca. 5 min.).
  5. V 4 l vody uvarime tagliatelly.
  6. Do masa pridame kyslu smotanu, premiesame. Prilejeme smotanu na varenie, pretlacime posledny strucik cesnaku, vsypeme safran, ktory nam omacku sfarbi krasne do zlto-oranzova a dovarime, kym nezovrie (cca. 3 min).