Tagliatelle s omáčkou z kuracieho mäsa
Autor receptu: stupakova
Chutna omacka, rychla priprava :)!
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hlbokej panvici zohrejeme olivovy olej, pridame nadrobno nakrajanu cibulu. Prazime, kym nezmakne.
- K sprazenej cibulke pridame na kocky nakrajane kuracie prsia. Na ne pretlacime 2 struciky cesnaku a oprazime do zlatista (cca. 5 min).
- Ku kurcatu pridame sampinony nakrajane na hrubsie platky a prazime. Prazime, kym sampinony nepustia stavu (cca. 7 min).
- Okorenime tymianom, bazalkou, peprom a bujonom. Za casteho miesania chvilu povarime (cca. 5 min.).
- V 4 l vody uvarime tagliatelly.
- Do masa pridame kyslu smotanu, premiesame. Prilejeme smotanu na varenie, pretlacime posledny strucik cesnaku, vsypeme safran, ktory nam omacku sfarbi krasne do zlto-oranzova a dovarime, kym nezovrie (cca. 3 min).