Tagliatelle s brokolicou a karfiolom fotorecept
Foto: martinis
Milí priatelia, po takmer štyroch mesiacoch som opäť zavítal na Varechu, aby som sa s vami podelil o recept na čerstvé tagliatelle s brokolicou, Zobraziť celý popisMilí priatelia, po takmer štyroch mesiacoch som opäť zavítal na Varechu, aby som sa s vami podelil o recept na čerstvé tagliatelle s brokolicou, karfiolom a "paradajkovým" syrom. Podával som horúce, so sušenými paradajkami a s vôňou pikantného cesnaku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
balenie (čerstvé) |
|
|
|
1/2 ks (pokrájaná najemno) |
|
3 strúčiky (nakrájané na plátky) |
|
1/2 ČL |
|
200 g (1/2 balíčka mrazeného) |
|
200 g (1/2 balíčka mrazenej) |
|
|
|
|
|
25 g |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Nad parou povaríme mrazený alebo čerstvý karfiol a brokolicu desať minút. Medzitým do woku nalejeme trochu olivového oleja, ktorý rozohrejeme a opečieme na ňom cibuľu. Po dvoch minútach pridáme mleté čili a plátky cesnaku a opekáme ďalšie štyri minúty.
-
2
Povarenú zeleninu pridáme do woku, osolíme, okoreníme, pridáme sušené paradajky a dobre premiešame, necháme na nižšom plameni.
-
3
Syr nastrúhame nahrubo a čerstvé cestoviny povaríme, minúta postačí. Scedené tagliatelle pridáme do woku, opäť ochutíme soľou, dobre premiešame a rozdelíme na taniere. Každú porciu pred podávaním posypeme syrom a jemne premiešame.
-
4
Môj tip: Použite ochutený syr, aký máte najradšej. Mne mamka priniesla tento z vianočných trhov v Bratislave a viem o ňom len pár informácií: je z organického mlieka, vhodný najmä na teplú kuchyňu a zafarbený paradajkami. Nie som znalec, takže naozaj neviem odhadnúť, o aký druh ide, ale je výborný!
Som dva dni pred stužkovou a venoval som sa ešte svojmu blogu (nie o varení), takže času na publikáciu receptov nebolo veľa :/
pusta pocuj,to kolko nickov mas?pusta1,pusta2,pusta4..........
@pusta jede :-)