Tagliatelle s brokolicou a karfiolom (fotorecept)

Autor receptu: martinis

Milí priatelia, po takmer štyroch mesiacoch som opäť zavítal na Varechu, aby som sa s vami podelil o recept na čerstvé tagliatelle s brokolicou, karfiolom a "paradajkovým" syrom. Podával som horúce, so sušenými paradajkami a s vôňou pikantného cesnaku.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nad parou povaríme mrazený alebo čerstvý karfiol a brokolicu desať minút. Medzitým do woku nalejeme trochu olivového oleja, ktorý rozohrejeme a opečieme na ňom cibuľu. Po dvoch minútach pridáme mleté čili a plátky cesnaku a opekáme ďalšie štyri minúty.
  2. Povarenú zeleninu pridáme do woku, osolíme, okoreníme, pridáme sušené paradajky a dobre premiešame, necháme na nižšom plameni.
  3. Syr nastrúhame nahrubo a čerstvé cestoviny povaríme, minúta postačí. Scedené tagliatelle pridáme do woku, opäť ochutíme soľou, dobre premiešame a rozdelíme na taniere. Každú porciu pred podávaním posypeme syrom a jemne premiešame.
  4. Môj tip: Použite ochutený syr, aký máte najradšej. Mne mamka priniesla tento z vianočných trhov v Bratislave a viem o ňom len pár informácií: je z organického mlieka, vhodný najmä na teplú kuchyňu a zafarbený paradajkami. Nie som znalec, takže naozaj neviem odhadnúť, o aký druh ide, ale je výborný!