zatvoriť
VYTLAČIŤ
Syrové guľky s cícerovou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
60ks
porcií
Suroviny
Syrové guľky:
120 ml
mlieko
120 ml
voda
110 g
maslo
130 g
múka hladká
90 g, strúhaný
syr tvrdý
4 ks
vajce
petržlenová vňať
soľ
korenie čierne mleté
Cícerová nátierka:
200 g, uvarený
cícer
2 strúčiky
cesnak
1 ks
citrón
6-8 PL
olej olivový
soľ
paprika červená mletá údená
Postup
Pripravíme si suroviny na syrové guľky - odpaľované cesto.
Do hrnca dáme mlieko, vodu, soľ a maslo. Privedieme k varu.
Pridáme múku a asi 2 minúty miešame, kým sa suroviny nespoja. Hmota sa bude odlepovať od stien hrnca.
K hmote po jednom pridávame vajcia, vždy dôkladne zapracujeme do cesta.
Na záver pridáme strúhaný syr, petržlenovú vňať a čierne korenie.
Na papier vyložený papierom na pečenie striekame pomocou cukrárskeho vrecúška male kopčeky.
Pečieme v rúre vyhriatej na 210 cca 20 - 25 minút.
Cícerová nátierka: Cícer deň vopred namočíme a uvaríme v nesolenej vode cca 1 hodinu. Pripravíme si olivový olej, údenú papriku,cesnak a soľ.
Všetky suroviny okrem oleja rozmixujeme na kašu, do ktorej postupne pridávame olej.
Syrové guľky som robila tentokrát z údeného syra, ale výborné sú i z ementálu, parmezánu či cheddaru.