Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Syrová roláda

Syrová roláda
Foto: Matus113
matus113Matus113, recept pridal: 26. novembra 2009 21:33Ďalšie jeho recepty

Recept vhodný na každú párty.


Suroviny

45
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Eidam (min 45 % tukového !) dáme do mikroténového sáčku a poriadne zabalíme a sáčok uzavrieme tak, aby v ňom nebola žiadna diera. Syr dáme do vriacej vody na 15 - 20 minút.

2

Pripravíme si polovicu obyčajného masla, pridáme jednu nakrájanú cibuľku, pridáme 3 tavené syry, pretlačíme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, nakrájame si 10 - 15 dkg šunky - pridáme k ostatným ingredienciám, pridáme podľa chuti čili, horčicu a napr. sušenú pažítku (alebo čerstvú) alebo kápiu. Zmiešame s mixérom.

3

Rozpustený syr položíme na alobal a rozvaľkáme ho valčekom. Pridáme naň plnku a urobíme (zabalíme) roládu. Dáme do chladničky na noc. Potom nakrájame a podávame.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    maci1111, 13. decembra 2009 o 18:48
    robila to moja neboha svokra vzdy na velku noc, mnamky-mnam


  • Vymazať

    dorisa, 18. novembra 2010 o 23:01
    Aj ja takúto robím.


  • Vymazať

    3sandra3, 18. novembra 2010 o 23:07
    super receptík...len neviem, či by som to dokázala rozvaľkať


  • Vymazať

    dorisa, 19. novembra 2010 o 07:40
    @3sandra3 , dokázala, len syrík musíš mat všade rozvarený,lebo niekedy v strede može pri krátkom varení ostat surový. Ak by si skušala a nepodaril by sa ti, kludne ho zas zbal do miroten.sáčku a opakuj, ja som už velakrát tuto dobrotu robila, vždy sa syr dal bez problémov vyvaľkat. » varecha.pravda.sk/recepty/syrova-rolada-fotorecept/10414-...


  • Vymazať

    zabiatko66, 19. novembra 2010 o 10:47
    dobrý typ.


  • Vymazať

    ajan, 19. novembra 2010 o 15:56
    Túto roládu najbližšie spravím,vyzerá lákavo a chutne.


  • Vymazať

    vcelka, 20. novembra 2010 o 20:52
    @zabiatko ; dobrý tip... Tip musí byť mäkký ako ten syr (teda po uvarení sir... :-)


  • Vymazať

    boda, 21. novembra 2010 o 18:23
    Ja to tiež skúsim urobiť, syr je výborný v akejkoľvek podobe.


  • Vymazať

    nanna02, 29. decembra 2010 o 20:17
    ja to robím dosť často deti to majú veľmi radi


  • Vymazať

    misa1, 30. júna 2011 o 10:09
    ja miesto varenia syra v sacku a pracneho valkania radsej rozlozim platky syra tesne vedla seba na alobal a supnem to na chvilku do truby (asi tak na 100 stupnov) a za chvilku ten syr popusti a spoji sa. potom to prebehnem valcekom a necham vychladnut a naplnim.


  • Vymazať

    srnkas, 20. marca 2013 o 08:36
    skuste ten syr nastruhat a potom dat do sacku ;) trva to minimum a rozvalkate to uplne na sup ;)


  • Vymazať

    motyka, 30. mája 2013 o 14:51
    dávno som ho robila. Potom sme na neho akosi zabudli. Začiatkom júna budeme mať rodinnú akciu. Určite urobím. Po dlhšom čase to bude mňamka. Ale syr nevarím, ale nechám si ho v obchode narezať na plátky asi 2 - 2,5 mm a robím to tak, ako to píše pani misa1. Odpadá váľkanie.
    Je to modernejší a ľahší postup. &&&ale asi ako kto je zvyknutý. Treba to iba raz vyskúšať.


  • Vymazať

    dadula29, 29. novembra 2013 o 09:02
    Tak dnes bude moja premiera, dufam, ze sa podari, vyzera fajnovucko :-)


  • Vymazať

    kamaja, 24. februára 2014 o 09:21
    Super recept. Od novembra, kedy som ju robila na manželovu oslavu, sa u nás žiadna oslava alebo party bez nej neuskutoční. Dnes ju napr. robím svokre k zajtrajšej oslave narodenín. Ďakujem za rcp. :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist