Svieža kapustová polievka (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Mám rád kapustu na všetky spôsoby.
8 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu nakrájame na slížiky, pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ, nové korenie, údeninu a dáme variť.
- Bravčovú slabinku pokrájame na kocky.
- Cibuľku pokrájame na kocočky a dáme opražiť na trošku masti.
- Ak je cibuľka opražená, pridáme mletú papriku a dáme slabinu dusiť. Zároveň pridáme soľ, mleté čierne korenie, rascu a podlievame vývarom alebo vodou.
- Otvorime pohár so sterilizovanými dubákmi a zlejeme z prebitočného nálevu. Mám vlastné od leta. Údeninu vyberieme z kapusty a odložíme do chladničky.
- Dubáky pridáme do dusenej slabiny.
- Ak je mäso udusené zahustíme ho múkovou zásmažkou a pridáme paradajkový pretlak. Miesto zásmažky môžeme dať aj instantnú zásmažku.
- Následne zmiešame udusené mäso s kapustou.
- Pred ukončením dochutíme vegetou, chvíľku ešte povaríme, pridáme cesnak a odstavíme. Kto chce môže si pridať aj zemiak. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.