Svieža kapustová polievka (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Mám rád kapustu na všetky spôsoby.

8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame na slížiky, pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ, nové korenie, údeninu a dáme variť.
  2. Bravčovú slabinku pokrájame na kocky.
  3. Cibuľku pokrájame na kocočky a dáme opražiť na trošku masti.
  4. Ak je cibuľka opražená, pridáme mletú papriku a dáme slabinu dusiť. Zároveň pridáme soľ, mleté čierne korenie, rascu a podlievame vývarom alebo vodou.
  5. Otvorime pohár so sterilizovanými dubákmi a zlejeme z prebitočného nálevu. Mám vlastné od leta. Údeninu vyberieme z kapusty a odložíme do chladničky.
  6. Dubáky pridáme do dusenej slabiny.
  7. Ak je mäso udusené zahustíme ho múkovou zásmažkou a pridáme paradajkový pretlak. Miesto zásmažky môžeme dať aj instantnú zásmažku.
  8. Následne zmiešame udusené mäso s kapustou.
  9. Pred ukončením dochutíme vegetou, chvíľku ešte povaríme, pridáme cesnak a odstavíme. Kto chce môže si pridať aj zemiak. Podávame s pečivom. Dobrú chuť.