Foto: pamacka
Toto je recept ešte mojej babičky,robíme ho doma pri sviatočných príležitostiach
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovú osolíme a na oleji zo všetkých strán prudko opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú zeleninu a prudko zo všetkých strán osmažíme.
-
2
Potom vložíme mäso, pridáme korenie, podlejeme a dusíme v rúre. Počas dusenia podlievame vývarom.
-
3
Mäkké mäso vyberieme.Na sucho si v hrnci spravíme karamel,zalejeme omáčkou,prevaríme a rozmixujeme.
-
4
Pridáme smotanu s múkou,dovaríme dochutíme octom a podávame na tanieri nakrájané mäso ,omáčku a knedľu
-
5
Keď robím z teľaciny mäso nešpikujem,no hovädzie je dobre prešpikovať slaninou a do omáčky môže ísť aj brusnicový džem,no dnes som nedala. a ešte foto mojich parených knedlí
(židovka) od posledného nakopnutia na vareche vyskúšala som dať mäso do kávového pácu,výborné , ináč už ani robiť nebudem , ja sviečkovú nezahusťujem ničím vôbec nie múkou , dávam toľko zeleniny že ostane krémová a samozrejme horčica má tiež zahusťovaciu schopnosť , nedávam ocot ale citrón ,samozrejme každý podľa svojho ako má najlepšie odskúšaný svoj recept . Teľacie je perfektné jemné mäsko , určite to bola mňamka.