Sviečková na smotane (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Každý máme svoj spôsob prípravy... Niekto ju robí prešpikovanú slaninou,no mne
osobne chutí viac takto... po našom :)
6 porcií |
25 minút príprava |
100-120 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso nakrájame na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
- Na rozpálenom oleji narýchlo opražíme mäso.
- Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja a opražíme cibuľku.Pridáme nastrúhanú zeleninu - mrkvu,petržlen a zeler.
- Vložíme mäso do hrnca aj s výpekom,podlejeme vodou,pridáme bobkový list,čierne celé a nové korenie a dusíme,až kým mäso nebude mäkké.
- Potom mäso aj koreniny vyberieme,zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.Dáme znovu variť,zahustíme smotanou s hladkou múkou a necháme prevariť.
- Ochutnáme a dochucujeme citrónovou šťavou,cukrom,prípadne ešte dosolíme.
- Podávame s knedľou.Už sa len do toho jedenia pustiť :o) , prajem Vám dobrú chuť !