Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád fotorecept
Foto: pusta
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle. Použila som dubáky, kuraciu pečeň, domácu údenú slaninu, Zobraziť celý popisV nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle. Použila som dubáky, kuraciu pečeň, domácu údenú slaninu, posekanú petržlenovú vňať, cesnak, cibuľu, okorenila som čerstvo mletým čiernym korením a osolila, spojila vajíčkom a zahustila strúhankou. Hotovou plnkou som naplnila hydinovú roládu. Chutila každému a bola som pochválená. Odporúčam vyskúšať.
porcií
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
1 hrsť/200 g čerstvých |
|
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 malá viazanička |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Dubáky som namočila do teplej vody na 30 minút.
-
2
Pripravila som si kuraciu pečeň.
-
3
Očistila som cesnak.
-
4
Kuraciu pečeň som pokrájala asi na 1 cm kocky.
-
5
Dubáky som scedila, šťavu odložila na podlievanie neskôr a dubáky som pokrájala na menšie kúsky.
-
6
Cesnak som pokrájala na plátky.
-
7
Na rozohriatom oleji som orestovala do sklovita na jemno pokrájanú cibuľu asi 4 - 5 minút, pridala som plátky cesnaku, ktoré som orestovala len krátko, kým sa rozvoňal - asi 1 minútu.
-
8
Pridala som pokrájané dubáky a restovala som ich za podliatia šťavou, v ktorej boli namočené, kým nezmäkli a šťava sa neodparila - asi 7 -8 minút
-
9
K orestovaným dubákom som pridala pokrájanú kuraciu pečeň, a...
-
10
...restovala som ju, kým sa nezatiahla na povrchu pekne do hneda - asi 5 minút, potom som všetko nechala úplne vychladnúť.
-
11
Kým zmes chladla, domácu údenú slaninu som pokrájala asi na 0,5 cm kocky a petržlenovú vňať som posekala na jemno.
-
12
K vychladnutej zmesi húb a pečene som pridala vajce,...
-
13
...posekanú petržlenovú vňať a pokrájanú údenú slaninu, zmes som jemne osolila, slanina je slaná dosť a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
14
Pridala som strúhanku, ktorou som zmes primerane zahustila na požadovanú kontistenciu, aby sa dala ľahko rozotierať, ale zostala kompaktná,...
-
15
...až som mala hotovú plnku.
-
16
Pripravenú plnku som naniesla na rozprestretý plát mäsa a zrolovala do rolády. Táto plnka má vynikajúcu chuť dubákov a kuracej pečene, doplnenú údenou slaninkou, zelenou petržlenovou vňaťou, cesnakom a čiernym korením. Dáva vyniknúť použitému mäsu ako morčaciemu, kuraciiemu, hovädziemu, jahňaciemu, inému, všade tam, kde treba mäso premastiť a dochutiť. Výborne sa ňou plnia rôzne rezne, kuracie stehná, celé kura, kačka, morka, rôzne rolády, ale možno túto hmotu použiť aj na knedličky do polievky alebo na prílohové knedlíky k rôznym omáčkam, mäsu na šťave a inde.
krásne a vynikajúce pre tých čo môžu hríby, lebo poznám aj takých čo majú hríby najradšej u suseda.
Dávam širák dolu.
dakujem za pochvalu.
kľudne dobehni...
dakujem.
dakujem ti.
je mi naozaj ľúto, ž tam ďaleko môžeš o dubáčencoch iba snívať, možno sa ti pošťastí od nás, ked prídeš na SK.
dakujem za uznanie.
poteší ma, ak vyskúšaš.
dakujem.
teší ma, že to v tebe evokuje našu domácu kuchyňu recept od receptu.
dakujem za uznanie.
dakujem za krásne hodnotenie
dakujem za úžasné hodnotenie, pochvalu i 5*****
dakujem za toľkú pochvalu, akej sa mi dostalo od teba.
dakujem ti.
dakujem.
dakujem za tvoje úžasné hodnotenie.