Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - huby. Tak keď som sa k nim konečne dopracovala, musela som svoju ideu zrealizovať... A pri všetkej skromnosti musím napísať, že to bolo naozaj famózne :)

10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - cibuľu očistíme nakrájame na jemno. Huby opláchneme, vysušíme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme si mäso (ak sme nekúpili už hotové, ja meliem doma)
  2. ...na bravčovej masti (alebo kačacej, prípadne masle) podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita
  3. ...pridáme nakrájané suchohríby a prikryté dusíme spolu s cibuľou cca 10 minút
  4. ...pridáme mleté mäso
  5. ...dochutíme soľou, mletou rascou, mletým korením; zalejeme vodou a necháme dusiiť cca 20-25 minút pod pokrievkou - raz za cca 10 minút premiešame.
  6. ...pridáme vajíčka, poriadne rozmiešame
  7. ...úplne na záver, pred odstavením z ohňa pridáme v dlani rozmrvenú majoránku, tá to úžasne prevonia... no a je to hotovo.
  8. ...dá sa to jesť rôzne - vidličkou a prikusovať chlebík, ale ja to mám (a naučila som to tak jesť aj mojich chlapov) najradšej natrieť na chlebík, na to nastrúhať čerstvý chren a k tomu prikusovať uhorku, či zeleninku... veľká pochúťka - aj pre tých, ktorí by mozoček do úst nedali (čo nie je môj prípad, keď zoženiem mozoček, vložím aj recept naň - tak ako sa zvykol robiť u nás kedysi na zabíjačke). Tak dobrú chuť! :)