Suchohríby na spôsob mozočku (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo.
Už dávno som nad týmto jedlom uvažovala, chýbalo mi len jedno - huby. Tak keď som sa
k nim konečne dopracovala, musela som svoju ideu zrealizovať... A pri všetkej skromnosti
musím napísať, že to bolo naozaj famózne :)
10 porcií |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny - cibuľu očistíme nakrájame na jemno. Huby opláchneme, vysušíme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme si mäso (ak sme nekúpili už hotové, ja meliem doma)
- ...na bravčovej masti (alebo kačacej, prípadne masle) podusíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovita
- ...pridáme nakrájané suchohríby a prikryté dusíme spolu s cibuľou cca 10 minút
- ...pridáme mleté mäso
- ...dochutíme soľou, mletou rascou, mletým korením; zalejeme vodou a necháme dusiiť cca 20-25 minút pod pokrievkou - raz za cca 10 minút premiešame.
- ...pridáme vajíčka, poriadne rozmiešame
- ...úplne na záver, pred odstavením z ohňa pridáme v dlani rozmrvenú majoránku, tá to úžasne prevonia... no a je to hotovo.
- ...dá sa to jesť rôzne - vidličkou a prikusovať chlebík, ale ja to mám (a naučila som to tak jesť aj mojich chlapov) najradšej natrieť na chlebík, na to nastrúhať čerstvý chren a k tomu prikusovať uhorku, či zeleninku... veľká pochúťka - aj pre tých, ktorí by mozoček do úst nedali (čo nie je môj prípad, keď zoženiem mozoček, vložím aj recept naň - tak ako sa zvykol robiť u nás kedysi na zabíjačke).
Tak dobrú chuť! :)