Studený boršč / Šaltibarščiai fotorecept

rusalienaRusaliena, 26 ročná žena, Brno / Nováky, 4. mája 2012 22:22
Ďalšie jej recepty »

Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept)Foto: rusaliena

Tradičná litovská studená polievka. Nepoznám nič lepšie do sparných letných dní.

6
porcií
20 min
príprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame si repu (zaváranú, alebo varenú) na tenké pásiky, uhorku na malé kocky, cibuľku na kolieska. Poriadne zasypeme kôprom (naozaj ním netreba šetriť).

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme tri vajíčka, nakrájame na malé kocky a pridáme k zelenine.

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme kefírom (vznike úžasná ružová farba) a pridáme približne 3 dcl vody. Ak je polievka veľmi hustá, pridávame vodu, naopak, ak je riedka, dáme viac kefíru. Pridáme pol kelímka smotany, poriadne osolíme a necháme v chladničke pár hodín odležať.

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so smotanou a pečenými zemiakmi (hladoš si, samozrejme, musel upiecť aj klobásku:D).

    Studený boršč / Šaltibarščiai (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist