Študentský džuveč
Autor receptu: katych
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú
ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja som recept prispôsobila skromným
podmienkam študentskej kuchynky na internáte a samozrejme skromnejšej šudentskej
chladničke. :)
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava surovín: cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, párky na malé kocky a prepláchneme ryžu.
- Na panvicu nalejeme olej, necháme zohriať a hodíme naň cibuľu. Po chvíľke pridáme cesnak a ešte trošku smažíme, nech sa to pekne rozvonia. Poprášime sladkou paprikou a korením.
- Do panvice vylejeme fľašu leča, necháme chvíľku prevrieť a pridáme 2 hrnčeky ryže. V dvojnásobnom množstve vody (4 hrnčeky) rozpustíme kocku bujónu a vylejeme do panvice. Osolíme a nakoniec pridáme pokrájané párky a kečup. Poriadne premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 20 minút, kým ryža nezmäkne.
- Dobrú chuť! :)