Študentský džuveč

Autor receptu: katych

Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja som recept prispôsobila skromným podmienkam študentskej kuchynky na internáte a samozrejme skromnejšej šudentskej chladničke. :)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava surovín: cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, párky na malé kocky a prepláchneme ryžu.
  2. Na panvicu nalejeme olej, necháme zohriať a hodíme naň cibuľu. Po chvíľke pridáme cesnak a ešte trošku smažíme, nech sa to pekne rozvonia. Poprášime sladkou paprikou a korením.
  3. Do panvice vylejeme fľašu leča, necháme chvíľku prevrieť a pridáme 2 hrnčeky ryže. V dvojnásobnom množstve vody (4 hrnčeky) rozpustíme kocku bujónu a vylejeme do panvice. Osolíme a nakoniec pridáme pokrájané párky a kečup. Poriadne premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 20 minút, kým ryža nezmäkne.
  4. Dobrú chuť! :)