Studenina (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam dva krát do roka, v tomto fašiangovom období a potom máme celý rok od studeniny pauzu a budem ju variť až na rok.

45 minút
príprava
22O minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné ingrediencie: Mäso,koreňová zelenina,koreniny.
  2. Umyté a očistené bravčové kúsky vložíme do studenej vody.Pridáme koreniny,soľ cibuľu a cesnak,bobkový list.
  3. Pomali varíme asi 2 hodiny.Potom pridám koreňovú zeleninu.
  4. Studeninu nechávam variť 3-4 hodiny.Potom ju precedím.Vykostím.Ono tie väčšie kosti samé vypadávajú.
  5. Medzi tým si nachystám ozdobne pripravené z ingrediencii na dno misiek.Používam,zavarenú kápiu,hrášok.varené vajíčka,mrkvu varenú.
  6. Poukladaná ozdoba:
  7. Potom naukladám na kúsky porezané,uvarené mäso.Zalejem precedeným studeninovým vývarom.
  8. Naliaty vývar.A použila som po prvý krát aj moju silikónovú formu,ktorú som vyhrala.Je výborná.
  9. K studeninke pečiem vždy domáci chlebík.No ten už na vareche mám.Len patrí k tejto dobrote.
  10. Tu je už schladená chutná,len sa do nej pustiť.
  11. Hotovo.
  12. Fašiangová studenina.
  13. Porcia studeniny.