Ryža
Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty
Autor receptu: ryzasos
Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi náplňami. V tomto recepte
používame ryžu a tuniaka, vynikajúce!
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olej a na miernom ohni za občasného miešania smažte nakrájanú cibuľu.
- Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- V miske vyšľahajte vajcia, dochuťte soľou a korením.
- K cibuli pridajte uvarenú ryžu, scedeného tuniaka, mozzarellu, parmezán a nakrájané sušené paradajky.
- Premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Pridajte vajcia, hrsť rukoly a bazalku a premiešajte. Opekajte, kým vajcia nestuhnú.
- Pred podávaním ešte vložte zmes do teplovzdušnej rúry s módom "gril", aby povrch zhnedol.
- Nakrájajte a podávajte s extra rukolou. Dobrú chuť.