Ryža

Stredomorský koláč s tuniakom a ryžou na spôsob fritatty

Autor receptu: ryzasos

Frittata je talianske jedlo na báze vajec podobné omelete alebo quiche ale bez cesta a s rôznymi náplňami. V tomto recepte používame ryžu a tuniaka, vynikajúce!

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte olej a na miernom ohni za občasného miešania smažte nakrájanú cibuľu.
  2. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale.
  3. V miske vyšľahajte vajcia, dochuťte soľou a korením.
  4. K cibuli pridajte uvarenú ryžu, scedeného tuniaka, mozzarellu, parmezán a nakrájané sušené paradajky.
  5. Premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.
  6. Pridajte vajcia, hrsť rukoly a bazalku a premiešajte. Opekajte, kým vajcia nestuhnú.
  7. Pred podávaním ešte vložte zmes do teplovzdušnej rúry s módom "gril", aby povrch zhnedol.
  8. Nakrájajte a podávajte s extra rukolou. Dobrú chuť.