Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)
6-7 porcií |
20 minút príprava |
120 minút na 180-200 °C |
Postup
- Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme.
- ...ostrým nožom do nej spravíme veľa zárezov - ako keby na prešpikovanie
- ...zo surovín si vymiešame marinádu
- ...zárezy nožom som porozťahovala
- ...a marinádu na mäso napatlala (nech pozateká aj do dier). Takto namarinované mäso som odložila do chladničky - marinovala som ho večer, takže bolo v chladničke cca 10 hodín.
- ...pripravíme si suroviny na prešpikovávanie, resp. vypľňanie dier
- ...nakrájame na hrubšie pásiky.
TIP: aby sa lepšie strkali do mäsa, doporučujem ich dať na chvíľku stuhnúť do mrazničky.
- ...napcháme ich do vytvorených dier tak, aby časť z nich trčala von - preto ten názov - strapatá krkovička :)
- ...pripravíme si pekáč - lôžko pod mäso - jemne pekáč pokvapkáme olejom, nakrájame na hrubo dve cibule, pridáme zvyšné kúsky pásikov, ktoré sme vkladali do krkovičky a tri halúzky rozmarínu.
- ...vložíme mäso, podlejeme vodou a dáme ho piecť. Hodinu a pol pečieme prikryté, potom podľa rúry a potreby odokryjeme - cca 20-30 minút dopečieme do chrumkava.
- ...takto vyzerá hotové upečené, krásne vonia :)
- ...takto vyzerá v reze
- ...no a u nás dnes bolo s ryžou a miešaným šalátom z paradajky, cibule a uhorky... nám veľmi chutilo :)