Strapatá marinovaná krkovička na cibuli a rozmaríne (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...ďalšia z variácií na plnenú krkovičku, teraz tak trošku roztopašne - strapatú :)

6-7
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme.
  2. ...ostrým nožom do nej spravíme veľa zárezov - ako keby na prešpikovanie
  3. ...zo surovín si vymiešame marinádu
  4. ...zárezy nožom som porozťahovala
  5. ...a marinádu na mäso napatlala (nech pozateká aj do dier). Takto namarinované mäso som odložila do chladničky - marinovala som ho večer, takže bolo v chladničke cca 10 hodín.
  6. ...pripravíme si suroviny na prešpikovávanie, resp. vypľňanie dier
  7. ...nakrájame na hrubšie pásiky. TIP: aby sa lepšie strkali do mäsa, doporučujem ich dať na chvíľku stuhnúť do mrazničky.
  8. ...napcháme ich do vytvorených dier tak, aby časť z nich trčala von - preto ten názov - strapatá krkovička :)
  9. ...pripravíme si pekáč - lôžko pod mäso - jemne pekáč pokvapkáme olejom, nakrájame na hrubo dve cibule, pridáme zvyšné kúsky pásikov, ktoré sme vkladali do krkovičky a tri halúzky rozmarínu.
  10. ...vložíme mäso, podlejeme vodou a dáme ho piecť. Hodinu a pol pečieme prikryté, potom podľa rúry a potreby odokryjeme - cca 20-30 minút dopečieme do chrumkava.
  11. ...takto vyzerá hotové upečené, krásne vonia :)
  12. ...takto vyzerá v reze
  13. ...no a u nás dnes bolo s ryžou a miešaným šalátom z paradajky, cibule a uhorky... nám veľmi chutilo :)