Grilované kuracie prsia
Grilované kuracie prsia

Šťavnaté rýchle kuracie prsia fotorecept

2010 - bez fotky2010, 22. júna 2017
Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)
Foto: 2010

Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:




Postup

  1. 1

    Prsia rozrezeme na plocho, v anglictine sa to povie "butterfly". V slovencine asi na motyla? Aj ked sa vsetci experti prekrizuju, toto jemne, ale suche maso zlahka naklepeme alebo skor dopichame, aby sa marinada a olej vstrebali, a tak ochutili tento az prilis dietny kus masa.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesame marinadu a dame s naklepanymi prsiami do sacku a premasirujeme. Staci nechat marinovat hodinu, sacok je perfekny aj na prenasanie.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked chceme, aby sa nam to neprilepilo na suchy gril, treba ho rozohriat pred tym, ako tam prsia polozime, nehybeme s nimi, po minute prsia sa uvolnia - nebudu prilepene. Takto vyzerali po minute.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch minutach prsia otocime a dokoncime, staci dalsia minuta a pol na druhej strane a je to hotove. Serviroval som s opekanou tekvicou a cinskou zeleninu.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
veru dá sa, aj z často zatracovaných kuracích pŕs sa dá vykúzliť dobré jedlo. Robievam pomerne často a podobne, marináda sa môže obmieňať. U tohto druhu mäsa platí dvojnásobne "v jednoduchosti je (krása) chuť". Odporúčam hlavne dbať na to nehýbanie s mäsom, trpezlivosť sa v tomto prípade naozaj oplatí. Mäso sa nedotrhá a na panvici nezostanú zbytočné príškvary
kimlo
Mozem použiť namiesto rybacej omáčky ustricovú?
hadik
@Kimlo (22.6.2017 18:53)

Použiť môžeš nielen ustricovú omáčku, ale aj omáčku z hlivy ustricovej. Či sa to bude dať aj zjesť, je už iná vec. :-)
arnilka
@Kimlo , určite môžeš. obvykle sa obe omáčky aj zvyknú zamieňať navzájom a aj spolu kombinovať.
@2010 , dakujem za túto výbornú chutnú rýchlovku a palec hore!!!
popoluska340
Take prsicko chutne by som si dala.Ukladam receptik,na vyskusanie.Ta marinada sa mi paci,len musim kupit omacku rybaciu,este som ju nemala.
2010
@Kimlo (22.6.2017 18:53)
Jasne ze mozes dat ustricovu, rybacia je aj tak dost specificka chut ktora vela ludom nechuti ( skor vona) ta rybacia je tiez dana na miesto soli.
radox1
je dobre ze si sem dal tento recept,ako neumucit tieto prsia.fotku s pilinami sem urcite nepridam.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Včera som vyskúšal - a chutilo mi. Ukladám do KK a dávam všetky hviezdičky *****. Servíroval som s talianskou zeleninou (mrazený polotovar z Lidla) - nemalo to žiadnu chybu.
violeta
Ďakujem @2010 , je to výborná marináda. Ja som použla ustricovú omáčku, podľa rady od @kimlo. Budem používať. Ďakujem, pozdravujem...
2010
Dnes som vymenil kuracie za morcacie tenke stejky skusal ci sa podaria stavnate. Marinada bola vyrobena z cesnaku, zazvoru, cervenej cibule, bazalky, limetkovovej stavy, sojovej omacky, cukru, korenia a trochu oleja a nahrubo rozmixovana. Marinoval som tak hodinu. Po hodine prsia ocistil od marinady a dal na rozpaleny grill, 3 minuty z kazdej strany. Marinadu som dal oprazit na panvicu pridal kokosove mlieko a rychlo zahustil arrow root. Pridal chipsy bez oleja a odrodu pikantneho salatu, wasabi zo zahrady -)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia