Grilované kuracie prsia
Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou.
Rýchlovka do horúčav.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia rozrezeme na plocho, v anglictine sa to povie "butterfly". V slovencine asi na motyla?
Aj ked sa vsetci experti prekrizuju, toto jemne, ale suche maso zlahka naklepeme alebo skor dopichame, aby sa marinada a olej vstrebali, a tak ochutili tento az prilis dietny kus masa.
- Zmiesame marinadu a dame s naklepanymi prsiami do sacku a premasirujeme.
Staci nechat marinovat hodinu, sacok je perfekny aj na prenasanie.
- Ked chceme, aby sa nam to neprilepilo na suchy gril, treba ho rozohriat pred tym, ako tam prsia polozime, nehybeme s nimi, po minute prsia sa uvolnia - nebudu prilepene. Takto vyzerali po minute.
- Po dvoch minutach prsia otocime a dokoncime, staci dalsia minuta a pol na druhej strane a je to hotove.
Serviroval som s opekanou tekvicou a cinskou zeleninu.