Šťavnaté kuracie prsia
Autor receptu: brambora
Veľmi rýchla príprava a šup potom do rúry.
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Neudávala som gramáže lebo všetko zaleží od počtu hladošov a teda kuracích pŕs.
Ja som toto robila z troch celých kuracích pŕs.
- Ako prvé si nakrájame jednu veľkú cibuľu na kolieska a tri cesnaky na drobno. Pridáme k tomu trochu horčice a kečupu a premiešame.
- Kuracie prsko si trochu pootvoríme (ako keby ste robili kapsičku), aby nebolo hrubé. Osolíme ho, pokoreníme a pridáme trochu grilovacieho korenia. Poukladáme naň tri plátky slaninky a zmes cibule s cesnakom. Preložíme napolovicu a takto pripravené mäsko dáme do zapekacej misy, kde na dno misky dáme ešte tri plátky masla. Ja som použila formu na chlebík.
- Zalejeme to smotanou na šľahanie, ja som použila 200ml a poriadne posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme piecť do rúry na 200 C asi tak 50 minút.
- Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.