Staročeský povidloň (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... tvarohová plnka je jednoduchá a bez masla. U nás dostal 1+

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu, soľ a tuk necháme prejsť varom a za stáleho miešania prisypávame muku, až uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladiť a potom postupne zašľahávame vajíčka, nakoniec prášok do pečiva. Cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na 2 plechy vyložené pečiacím papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 -20 min bez otvárania, až má cesto ružovú farbu a naskočí ako venčeky. Dáme vychladiť.
  2. Pripravíme si krém. Tvarohy zmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a vanilkovým cukrom. Vmiešame vyšľahanú šľahačku spolu so stužovačom.
  3. Jeden plát cesta potrieme povidlami s umom, ďalej rozotrieme tvarohový krém
  4. a priložíme druhý plát cesta. Trochu pritlačíme a povrch posypeme práš. cukrom. Necháme odležať do druhého dňa. Dobrú chuť.