Foto: 2010
Mate doma zemiaky a zeleninu ? akukolvek kapustu, čakanku, kel, špenát, kvaku, mrkvu cibula co vas napadne.Tak si vykuchtite doma jednu z verzii tradicneho Zobraziť celý popisMate doma zemiaky a zeleninu ? akukolvek kapustu, čakanku, kel, špenát, kvaku, mrkvu cibula co vas napadne.Tak si vykuchtite doma jednu z verzii tradicneho Holandskeho receptu -Stamppot -. Jednoduche a vyborne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ocistime pokrajame a dame varit do posolenej vody. Scedime a odlozime na stranu.
- 2
Listovu zeleninu aku mame umyjeme dame scedit a noznicami nakrajame na mensie kusky. Na hlbsiu panvicu dame trochu masla pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a dame rychlo oprazit ,( dakdo prida aj slaninku ) pridame listovu postrihanu zeleninu , ochutime a podla chute ju rychlo podusime ja som robil cca 2 minuty.
- 3
Do zemiakov , prilejeme horuce mlieko a maslo a roztlacime na pyre vmiesame podusenu zeleninu pridame podla chute nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat. Ozdobime jarnou cibulkou a tradicne servirujeme s opecenou klobasou Rookwort.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu