Stamppot

Autor receptu: 2010

Mate doma zemiaky a zeleninu ? akukolvek kapustu, čakanku, kel, špenát, kvaku, mrkvu cibula co vas napadne.Tak si vykuchtite doma jednu z verzii tradicneho Holandskeho receptu -Stamppot -. Jednoduche a vyborne.

15 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ocistime pokrajame a dame varit do posolenej vody. Scedime a odlozime na stranu.
  2. Listovu zeleninu aku mame umyjeme dame scedit a noznicami nakrajame na mensie kusky. Na hlbsiu panvicu dame trochu masla pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a dame rychlo oprazit ,( dakdo prida aj slaninku ) pridame listovu postrihanu zeleninu , ochutime a podla chute ju rychlo podusime ja som robil cca 2 minuty.
  3. Do zemiakov , prilejeme horuce mlieko a maslo a roztlacime na pyre vmiesame podusenu zeleninu pridame podla chute nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat. Ozdobime jarnou cibulkou a tradicne servirujeme s opecenou klobasou Rookwort.