Stamppot
Autor receptu: 2010
Mate doma zemiaky a zeleninu ? akukolvek kapustu, čakanku, kel, špenát, kvaku, mrkvu cibula co vas napadne.Tak si vykuchtite doma jednu z verzii tradicneho Holandskeho receptu -Stamppot -. Jednoduche a vyborne.
15 minut minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ocistime pokrajame a dame varit do posolenej vody.
Scedime a odlozime na stranu.
- Listovu zeleninu aku mame umyjeme dame scedit a noznicami nakrajame na mensie kusky.
Na hlbsiu panvicu dame trochu masla pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku a dame rychlo oprazit ,( dakdo prida aj slaninku ) pridame listovu postrihanu zeleninu , ochutime a podla chute ju rychlo podusime ja som robil cca 2 minuty.
- Do zemiakov , prilejeme horuce mlieko a maslo a roztlacime na pyre vmiesame podusenu zeleninu pridame podla chute nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat.
Ozdobime jarnou cibulkou a tradicne servirujeme s opecenou klobasou Rookwort.