Športová večera bez sachrošov fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 24. júla 2016
Športová večera bez sachrošov (fotorecept)
Foto: stanci11

Keďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť každý večer mäso :D tak sa podelím s jedným Zobraziť celý popisKeďže sacharidy na večeru nesmiem, niekedy varím fakt strašné zlátaniny, len aby som nemusela pučiť každý večer mäso :D tak sa podelím s jedným kaloricky nenáročným jedlom fest vhodným práve na rýchlu večeru ;) a hlavne je sezóna cukiet, a tie sa všade dajú použiť ale úplne že všade! :D

1
porcia
3 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

135 g
200 g
20 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cuketu som nahrubo nastrúhala, osolila, nechala vypotiť a vyžmýkanú som ju šupla na rozohriaty oliváč :) Restovala som cca 3 minútky. Nebolo treba podliať, taká čerstvá zo záhradky aj tak ešte pustila vlastnú šťavu ..

    Športová večera bez sachrošov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po chvíľke som pridala pol balíčka šmakouňáckych "nudlí" - podľa mňa sú to skôr také "nudlo-špecle" ale názov nie je podstatný - skôr vysoká bielkovinová hodnota je to dôležitá :) prerestovala som to dohromady..

    Športová večera bez sachrošov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa šmakouňáky prehriali, podliala som ich vriacou vodou (trošku) a celú zmes som zasypala lahôdkovým droždím. - voda je tam práve preto aby s tým droždím vznikla taká trošku omáčka ktorá pekne obalí suroviny ;)

    Športová večera bez sachrošov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bolo droždie rozmiešané v celej zmesi, dochutila som to chilli omáčkou (sladko-pálivú mám) a ml.č.kom....toto som nechala na pánvičke ešte asi minútku.

    Športová večera bez sachrošov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver som zmes odstavila a vmiešala lyžičku klasickej horčice (neviem prečo ale dá tomu taký dáky lepší šmak :D ) A na tanieri ešte posypať troškou cheddaru pre pocit luxusu a je to ;) Možno niekoho inšpirujem, je to pikantná rýchlovečka, ktorá zasýti a pre nás športom posadnutých je výživovo a kaloricky proste wow ;)

    Športová večera bez sachrošov (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Taky inspirace, dik! Ale povez, co je to za modu ( nejak se to ted rozmohla) ze se cukety vymacka? Vzdyt ta stava z ni je tak dobra, ev i vitaminova. Urcite jsem to nikdy nedelala a delat nebudu, jen se ptam. Jeste me nenapadlo k cuk pridat tebi, na to se tesim. Zatim ho pridavam k fenyklu podle @zirafninka. To je delikatesa take. Ozvu se jen co uvarim a protoze jsem zasobovana cuketama a mam je rada, tak to bude brzo :-)
haji
@Mijaita (24.7.2016 20:59)
Šťáva se dá jistě ještě zužitkovat, o tom žádná. Chápu @Stanci11 že chce mít v tomto receptu konzistenci teplého salátu a ne lepkavou lagunu. I já mám taková období a stavy, kdy mi jídlo nemusí plavat. Není to móda, ale moje rozmlsaností. Hezký večer přeji @Mijaita
mijaita
@haji nejak si neuvedomuju, protoze restuju cuk a nedusim, tak asi to neni lepkave? Jeste jsem si toho nevsimala. Nicmene kdekdo do ruznych jidel vymackava cukiny. Stava se jasne da zuzitkovat, o tom zadna, jen mi to mackani prijde zbytecne. Ale kazdy jak mu libo, libo-li :-)
stanci11
žienky diky za komentáre :) ku tej cukete, vždy ju vymačkám keď mám pocit žeby mi zriedila jedlo - keď z nej robím múčniky alebo slané nákypy napríklad, uznávam že tu by to asi ani nebolo treba, lebo nakoniec mi trocha tekutiny chýbalo, ale priznávam, je to taká hlúpa sila zvyku....
@Mijaita - tie moje "sachroše" ani neviem ako vznikli popravde :D

maska10
Recept sa mi paci, len neviem co je lahodkove drozdie a kde sa da kupit a ci sa da pouzit aj na nieco ine.Dakujem
mijaita
@Stanci i když jsem použila z tveho receptu jen to zakladní, je to vynikající jídlo!! Jen to základní, to je vlastně všechno kromě šmakounu, ty až někdy koupím a uvařím i s nima. No a protože mám radši něco na vidličku, uvařila jsem s širokýma nudlema a cuketu jsem naškrábala na nudličky julinne. Orestovala (bez ždímání, ani kapičku nepustila, restuju zprudka) na chili Racio oleji s kouskem másla, vmíchala do nudlí a bohatě zasypala tebi. Posypala jsem to takovým nakyslým chili práškem, který jsem si dovezla z Mexika. Z toho důvodu jsem nedala hořčici. Ještě jsem pokapala tím vynikajícím olejem a bylo to dokonalé, úžasné jídlo! Sýr už mi k tomu neladil :-) Hvězdiček kolik je v EU a na USA vlajce! Díky za jednoduchý a fantastický recept !


1x haji
stanci11
@Maska10 (27.7.2016 16:02) → lahôdkové droždie je vlastne sušené droždie, nemá taký pach ani silu ako klasické, musíš vyskúšať :) , ja ho kupujem vždy v zdravej výžive, ale videla som ho aj v Tescu v takom tom zdravom/bio oddelení :) ...nahradiť by som to neskúšala - resp.ani neviem čím - nakoľko má fakt špecifickú chuť ;)
stanci11
@Mijaita (27.7.2016 17:33)

ty si geniálna!! tvoja verzia sa mi tiež riadne páči, takže nabudúce idem zase ja podľa teba viac do chilli :D , och a tá naškrabaná cuketa!! to je dokonalé :) inak ďakujem za vyskúšanie a strašne ma teší že chutilo ;)
stanci11
@2010 (27.7.2016 21:06)

áno, tiež poznám a niekedy používam,,, na týchto šmakouňáckych je výhoda, že obsahujú veľa bielkovín a tie samozrejme chcem :)
1x martau
haji
@Mijaita (24.7.2016 22:07)
Jsem si teď dala dobrý pozor jak to mám s cuketou a její vlhkostí. Cuketa od cukety jinak. Kupovaná v řetězci /česká/ - ta byla suchá natolik, že jsem ji musela podlít /recept vyžaduje větší vlhkost/. Další cukety jsem měla od domácích pěstitelů. Ty byly plné vody natolik, že jí bylo až přespříliš. I druh cukety má různou strukturu hmoty, různě zadržuje vodu. Cuketa je dáma, která má mnoho podob a chce adekvátní zacházení. Jako každá žena. Zdravím z deštěm osvěženého jihovýchodu Moravy!
valeri
Aj ja môžem cuketu stále a na každý spôsob. Určite vyskúšam aj tento recpetík. A namiesto tej vody použijem šťavu z cukety. Ešte idem zistiť aké sú to tie šmakouny :-D
stanci11
@Valeri , už som skúsila aj bez vyžmýkanej cukety :) trošku vody to ale predsalen potrebovalo, inak sa to sušené droždie nerozpustí medzi suroviny ;) ale určite skús a daj vedieť ako chutilo :) a šmakouny sú super, ochutíš to ako chceš (keď máš natural verzie) a bielkovín celá kopa :) ja som sa do toho zamilovala :D

afataga
Prosim ta, kde kupujes tie slize? Ako to vyzera? Akosi to nemozem najst na nete.
stanci11
@Afataga no kupovala som ich klasicky v zdravej výžive a mávali ich aj v českom Tescu, ale neviem či sú aktuálne na trhu pretože tiež ich nemôžem vygoogliť nikde online :/ a to ma teda neteší, keď sa konečne vrátim spoza mláky táto mňamka mi bude chýbať :/

afataga
@Mijaita (7.4.2018 18:40)

pozerala som, to co ma zaujalo, nie je skladom, ale aj tak dakujem