Špenátové halušky so syrovou omáčkou

Autor receptu: iviatko

Jednoduché a veľmi dobré, hlavne, keď už nevieme, čo variť.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto.
  2. Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Ja ich preplachujem vodou a premiešam s maslom.
  3. Maslo a syr rozpusíme, prilejeme šľahačkovú smotanu. Ochutíme podľa chuti, ja korenie nepridávam, kvôli deťom. /Do tejto omáčky môžeme pridať nivu, šampiňóny, ako komu chutí. / Privedieme do varu so smotanou. Kto nemá chuť variť omáčku, dá sa kúpiť hotová a len ju zohrejete.