Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Autor receptu: iviatko
Jednoduché a veľmi dobré, hlavne, keď už nevieme, čo variť.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto.
- Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Ja ich preplachujem vodou a premiešam s maslom.
- Maslo a syr rozpusíme, prilejeme šľahačkovú smotanu. Ochutíme podľa chuti, ja korenie nepridávam, kvôli deťom. /Do tejto omáčky môžeme pridať nivu, šampiňóny, ako komu chutí. / Privedieme do varu so smotanou. Kto nemá chuť variť omáčku, dá sa kúpiť hotová a len ju zohrejete.