Špenát Anne (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala.Pokúsila som sa ho urobiť doma podľa receptu mojej svokry. Názov Anne pochádza z tureckého "anne" - mama :) teda mamičkin špenát. Tá nám ho musí, chuderka, robiť na tony keď sme u nich doma. Mimochodom, ospravedlňujem sa za zlú kvalitu titulnej foto :/

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si špenátové listy. Dôkladne ich umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Ja som nemala iný tak som použila baby špenát, ale najlepší je asi klasický. Umyté a nakrájané listy zaparíme horúcou vodou alebo ich krátko povaríme. Vodu zlejeme a DôKLADNE vyžmýkame zo špenátu vodu.
  2. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľku.
  3. Pridáme lyžicu paprikovej pasty a za stáleho miešania opražíme.
  4. Na záver vložíme vyzmýkané špenátové listy, poriadne premiešame, osolíme, okoreníme podľa chuti. Dôležité je, aby sa špenát nerozvaril na kašu ale zachoval si listovú štruktúru. Hotovo. Šup ho vychladiť a môžeme papať :) Podávame s bielym jogurtom, samozrejme kto nechce nemusí, bielym chlebom, a bohato pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou. Dobrú chuť! alebo ako hovorí anne: Afiyet olsun! :)