Špenát Anne (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala.Pokúsila som sa
ho urobiť doma podľa receptu mojej svokry. Názov Anne pochádza z tureckého "anne"
-
mama :) teda mamičkin špenát. Tá nám ho musí, chuderka, robiť na tony keď sme u
nich
doma.
Mimochodom, ospravedlňujem sa za zlú kvalitu titulnej foto :/
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si špenátové listy. Dôkladne ich umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Ja som nemala iný tak som použila baby špenát, ale najlepší je asi klasický. Umyté a nakrájané listy zaparíme horúcou vodou alebo ich krátko povaríme. Vodu zlejeme a DôKLADNE vyžmýkame zo špenátu vodu.
- Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľku.
- Pridáme lyžicu paprikovej pasty a za stáleho miešania opražíme.
- Na záver vložíme vyzmýkané špenátové listy, poriadne premiešame, osolíme, okoreníme podľa chuti. Dôležité je, aby sa špenát nerozvaril na kašu ale zachoval si listovú štruktúru.
Hotovo. Šup ho vychladiť a môžeme papať :)
Podávame s bielym jogurtom, samozrejme kto nechce nemusí, bielym chlebom, a bohato pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou. Dobrú chuť! alebo ako hovorí anne: Afiyet olsun! :)