Špargľové balíčky fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 30. apríla 2011
Špargľové balíčky (fotorecept)
Foto: lucylee

Konečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto Zobraziť celý popisKonečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto úžasné jarné, zdravé a chutné jedlo. Inšpirácia: Dobré jedlo

4
porcie
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 ks
2 ks menšia
600 g
Jogurtový dip:
300 ml
3 PL /provensálske bylinky




Postup

  1. 1

    špargľu si umyjeme, ostrúhame a pokrájame na 4 cm kúsky. Alobal si rozstriháme na štvorce 25x25 cm. Potrieme ho olejom (ja som použila olivový) a poukladáme naňho na kolieska nakrájané paradajky. Ja som mala iba malé kríčkové, tak som ich použila viac.

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokračujeme vrstvou špargle.

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na pásiky nakrájanej mrkvy.

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu osolíme a nasleduje vrstva mäska, ktoré sme predtým osolili a okorenili.

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Alobal uzavrieme tak, aby sa nám tam nedostal vzduch a neunikala para. Ja som mala viac mäsa a špargle, tak som urobila viac balíčkov. Uvedený rozpis je na 4 porcie. Pečieme v predhriatej rúre, kým mäsko nie je mäkké a zeleninka chrumkavá.

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso aj zelenina nám pustia šťavu, tak nemusíme robiť omáčku :)

  7. 7

    Podávame s jogurtovým dipom, ktorý si pripravíme tak, že v jogurte rozmiešame talianske bylinky a podľa potreby osolíme a okoreníme. Predávajú ich už namiešané v obchode. Ak si ich chceme pripraviť doma, nesmieme zabudnúť na bazalku, oregáno, tymián a sušený cesnak. Ja som použila zmes provensálskych bylín. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo polenta. Tí, ktorí sa stravujú podľa princípov delenej stravy, papajú len s dipom. Dobrú chuť!

    Špargľové balíčky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
Výborný recept a stačilo by mi na obed len to,čo je v alobale,je tam dosť zeleninky :-))) odkukám.
helca103
takto som šparglu ešte nerobila ale vyzerá to velmi lákavo aj bez prilohy :-)
veronika353
Dneska jsem to vyzkoušela k obědu,bylo to velmi dobré,díky za výborný recept:-) Místo kuřecího jsem použila maso z divočáka,té zeleniny jsem tam dala dost a tak jsem k tomu nepotřebovala žádnou přílohu.Ještě mám 1/2 balíčku špargľe,zítra bude zas!!
janger
Krasne balicky! Aj my sme mali vcera sparglu, ale len tak jednoducho...
lucylee
@jangerka ďakujem za tvoje milé komentáre :)my špargľu milujeme a papáme celú sezónu. Ako si ju pripravila? Mňa zaujíma každý recept so špargľou :)
janger
My ju robime lan tak jednoducho. Sparglu uvarit. A podavat len tak s posekanym vajickom, posekanou sunkou (vcera sme mali s lososom-udene platky) a poliate rozpustenym maslom. A k tomu zemiaciky...A niekedy z koncekov a z vody, v ktorej sa varila spravim polievku :-).
lucylee
@jangerka ja som vyhrala? Fakt? Juuuj sa teším veľmi, toľko krásnych špargľových receptov tu bolo pridaných, ďakujem :)
jerica
dobrý receptík,zaslúžená výhra :-) gratulujem:-))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia