Foto: lucylee
Konečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto Zobraziť celý popisKonečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto úžasné jarné, zdravé a chutné jedlo. Inšpirácia: Dobré jedlo
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
špargľu si umyjeme, ostrúhame a pokrájame na 4 cm kúsky. Alobal si rozstriháme na štvorce 25x25 cm. Potrieme ho olejom (ja som použila olivový) a poukladáme naňho na kolieska nakrájané paradajky. Ja som mala iba malé kríčkové, tak som ich použila viac.
-
2
Pokračujeme vrstvou špargle.
-
3
A na pásiky nakrájanej mrkvy.
-
4
Zeleninu osolíme a nasleduje vrstva mäska, ktoré sme predtým osolili a okorenili.
-
5
Alobal uzavrieme tak, aby sa nám tam nedostal vzduch a neunikala para. Ja som mala viac mäsa a špargle, tak som urobila viac balíčkov. Uvedený rozpis je na 4 porcie. Pečieme v predhriatej rúre, kým mäsko nie je mäkké a zeleninka chrumkavá.
-
6
Mäso aj zelenina nám pustia šťavu, tak nemusíme robiť omáčku :)
- 7
Podávame s jogurtovým dipom, ktorý si pripravíme tak, že v jogurte rozmiešame talianske bylinky a podľa potreby osolíme a okoreníme. Predávajú ich už namiešané v obchode. Ak si ich chceme pripraviť doma, nesmieme zabudnúť na bazalku, oregáno, tymián a sušený cesnak. Ja som použila zmes provensálskych bylín. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo polenta. Tí, ktorí sa stravujú podľa princípov delenej stravy, papajú len s dipom. Dobrú chuť!
- 7
Diskusia k receptu