Špargľové balíčky (fotorecept)
Autor receptu: lucylee
Konečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto úžasné jarné, zdravé a chutné jedlo.
Inšpirácia: Dobré jedlo
4 porcie |
30 minút na 180 °C |
Postup
- špargľu si umyjeme, ostrúhame a pokrájame na 4 cm kúsky. Alobal si rozstriháme na štvorce 25x25 cm. Potrieme ho olejom (ja som použila olivový) a poukladáme naňho na kolieska nakrájané paradajky. Ja som mala iba malé kríčkové, tak som ich použila viac.
- Pokračujeme vrstvou špargle.
- A na pásiky nakrájanej mrkvy.
- Zeleninu osolíme a nasleduje vrstva mäska, ktoré sme predtým osolili a okorenili.
- Alobal uzavrieme tak, aby sa nám tam nedostal vzduch a neunikala para. Ja som mala viac mäsa a špargle, tak som urobila viac balíčkov. Uvedený rozpis je na 4 porcie. Pečieme v predhriatej rúre, kým mäsko nie je mäkké a zeleninka chrumkavá.
- Mäso aj zelenina nám pustia šťavu, tak nemusíme robiť omáčku :)
- Podávame s jogurtovým dipom, ktorý si pripravíme tak, že v jogurte rozmiešame talianske bylinky a podľa potreby osolíme a okoreníme. Predávajú ich už namiešané v obchode. Ak si ich chceme pripraviť doma, nesmieme zabudnúť na bazalku, oregáno, tymián a sušený cesnak. Ja som použila zmes provensálskych bylín. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo polenta. Tí, ktorí sa stravujú podľa princípov delenej stravy, papajú len s dipom. Dobrú chuť!