Špargľové balíčky (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

Konečne nadišla sezóna špargle. Ja aj celá moja rodina ju úplne zbožňujeme. Je to výborná zelenina, len ju treba vedieť pripraviť. Ponúkam vám toto úžasné jarné, zdravé a chutné jedlo. Inšpirácia: Dobré jedlo

4
porcie
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. špargľu si umyjeme, ostrúhame a pokrájame na 4 cm kúsky. Alobal si rozstriháme na štvorce 25x25 cm. Potrieme ho olejom (ja som použila olivový) a poukladáme naňho na kolieska nakrájané paradajky. Ja som mala iba malé kríčkové, tak som ich použila viac.
  2. Pokračujeme vrstvou špargle.
  3. A na pásiky nakrájanej mrkvy.
  4. Zeleninu osolíme a nasleduje vrstva mäska, ktoré sme predtým osolili a okorenili.
  5. Alobal uzavrieme tak, aby sa nám tam nedostal vzduch a neunikala para. Ja som mala viac mäsa a špargle, tak som urobila viac balíčkov. Uvedený rozpis je na 4 porcie. Pečieme v predhriatej rúre, kým mäsko nie je mäkké a zeleninka chrumkavá.
  6. Mäso aj zelenina nám pustia šťavu, tak nemusíme robiť omáčku :)
  7. Podávame s jogurtovým dipom, ktorý si pripravíme tak, že v jogurte rozmiešame talianske bylinky a podľa potreby osolíme a okoreníme. Predávajú ich už namiešané v obchode. Ak si ich chceme pripraviť doma, nesmieme zabudnúť na bazalku, oregáno, tymián a sušený cesnak. Ja som použila zmes provensálskych bylín. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo polenta. Tí, ktorí sa stravujú podľa princípov delenej stravy, papajú len s dipom. Dobrú chuť!