Špargľová polievka

hladky - bez fotkyhladky, 18. mája 2013

Špargľová polievka má mať chuť špargle predovšetkým. Tu je recept.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (alebo zelená)
50 g
1 kocka
1 PL
1




Postup

  1. 1

    Najskor si očistíme špargľu. Predovšetkým hlavne dolnú časť. Spodky asi 3 cm odrežeme a zvyšok nakrájame na 2-3 cm kusky. Vrchnu cast nechame dlhu asi 3-4 cm. Vsetko to dame varit asi na 20 min do osolenej vody, kde pridame kocku cukru. Varime radsej dlhsie ak je spargla biela, ak zelena staci 15-20 min. Potom vyberieme špargľu, alebo vývar precedíme. Do hrnčeka si z vývaru trocha odložíme a necháme vychladiť.

  2. 2

    V extra hrnci si dáme rostopiť maslo a z múky urobíme svetlú zápražku. následne prelejeme do zápražky vývar. Medzitým, vyseparujeme špargľu. Vrchné casti odložíme a spodné dáme naspäť do vývaru. vývar rozmixujeme a znova prepasírujeme cez sitko (zbavíme sa tak nepríjemných tvrdých fúzov).

  3. 3

    do takéhoto vývaru dáme troska smotany na slahanie,a prevaríme. Do trosky schladeného vývaru rozmixujeme žĺtok. Toto jemne vpracujeme do vývaru. Pozor, potom sa už vývar NESMIE variť.Pridáme troska masla, vršky zo špargle a vňať.

Diskusia k receptu

jamarlen
dobručké, dne sme mali, len miesto zápražky bešamel a ešte s troškou bieleho. chuť špargle pekne zdôraznilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia