Špargľa s farebnými zemiačikmi

martina34 - fotkamartina34, 6. mája 2010
Špargľa s farebnými zemiačikmi
Foto: martina34

Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka, že so ju nakoniec predsa len urobila. Akosi som Zobraziť celý popisUž dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka, že so ju nakoniec predsa len urobila. Akosi som si zle prečítala návody na jej prípravu, tak som ju nebielila a varila len umytú a až potom som odstránila tvrdú časť. Na budúce už budem vedieť, ako na to. A aj chuť sa mi celkom pozdáva.

6
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 zväzok
500 g
1 ks
4 ks
1 ks
3 ks
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
10 dkg




Postup

  1. 1

    Pre začiatok som si zvolila len veľmi jednoduchú prípravu špargle. Zemiakmi som to poistila, ak by rodine nechutila špargľa, tak sa najedia zemiakov. Ale našťastie chutí. Najskôr som si očistila všetkú zeleninu, cibuľu, mrkvu, papriku a nakrájala na drobnejšie kúsky. Zemiaky som si len umyla a uložila na pekáč aj so zeleninou. Pridala som šalátové korenie, trošku morskej soli a dala som to piecť na 220 stupňov asi na pol hodinku.

    Špargľa s farebnými zemiačikmi - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu treba obieliť a variť 6-7 minút v osolenej vode. Potom ju naukladala na skoro dopečené zemiaky so zeleninou, na ňu som poukladala syr a dala dopiecť. @bozulka, tá špargľa mi skôr pripomíma chuť cvikly.

Diskusia k receptu

braxi
Špargľa a chuť cvikly? To asi prešla chuť zo zeleniny. Špargľa je veľká delikatesa a nemala by sa miešať so zeleninou, lebo nevychutnáš jej originálnu chuť. Ale, kto ako chce. Trošku som si zamudrovala, prepáč mi to :o)))
tinca
To nie je mudrovanie braxi, ja tiež špargľu robím samotnú, nekombinovať s inou zeleninou, lebo to je škoda. Výborný recept pridal nedávno jarco.
cinkla
braxi nezamudrovala si - ved si tu chceme poradit a nie sa bezhlavo chvalit, nie ? Ja mam sparglu v plane varit zajtra. Kupila som zelenu, ta sa vari kratsie. Prelejem ju holandskou omackou -(iny recept nepoznam ) uplne vynimocne som ju kupila hotovu, kedze je vraj bez chemickych primesi a ochucovadiel. K tomu varene zemiaky s nasekanym köprom. A salat zo zahradky.Bude to asi dobre. Dufam.
sonal
No a ja ju budem robit zajtra, prvy raz tak uvidim , ci bude chutit muzovi a synom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia