Španielske vtáčiky (fotorecept)

Španielske vtáčiky (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 1. mája 2011 13:38Ďalšie jeho recepty

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hovädzie mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 1

2

Poukladáme naň slaninu,mrkvu,uhorku a vajíčko.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 2

3

Rezne zatočíme,prepichneme ihlicou alebo špáradlom.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 3

4

Obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a dusíme domäkka.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame s ryžou,kyslou uhorkou.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 1. mája 2011 o 14:09
    To sú pravé vtáčky,takéto majú byť,žiadne náhrady mäska, alebo zabaliť hoci čo z chladničky...super...


  • ancicka, 1. mája 2011 o 14:11
    Jednoducho a dobré.


  • evanaaa, 1. mája 2011 o 14:32
    Ano, aj podľa mňa je to ten originálny recept, čo sa týka náplne vtáčkov a ryža k tomu. D


  • evanaaa, 1. mája 2011 o 14:33
    ...Dávno som nerobila. Ešte som nedopísala (ostalo tam to D) a už mi to skočilo aj bez kliknutia.


  • abdul, 1. mája 2011 o 15:40
    Osvedčená klasika. Ja síce zatiaľ bez mrkvy, ale vyskúšam.


  • enerrgizer, 1. mája 2011 o 15:46
    perfektné...


  • tatranka, 1. mája 2011 o 17:31
    @hviezdickaz určite máš domáce vajíčka.Recept je krásne spracovaný,no tie vajíčka tam svietia.Ak by som ja uvádzala tento recept,boli by v ňom presne ingrediencie,ktoré si napísala ty.Robím ich presne takto.


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 18:31
    @tatranka ,ano su domace :-) ,dakujem vsetkym za mile komentare,velmi ma to potesilo :-) ;-) :-)


  • helca103, 1. mája 2011 o 18:51
    Tá fotka je ako ,,živá" vajíčko,uhorka ,tiež som ich už dlho nerobila , aj ja robím presne takúto klasiku len bez mrkvy .Ďakujem za pripomenutie


  • 3sandra3, 1. mája 2011 o 19:57
    naozaj krásne španielske vtáčiky... ja tiež robím bez mrkvy, ale skúsim aj s mrkvičkou,,, to tam ide asi surová.....


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 20:21
    @3sandra - ano,ja som dala surovu mrkvu,kedze sa to potom dlhsie dusi... :)


  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:21
    rozmýšľam ako je možné, že ja som sa k príprave španielskych vtáčkov nikdy nedostala... ale tvoje @hviezdickaz , vyzerajú tak chutne, že to určite čochvíľa zmením :-))


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 20:23
    dakujem @jatanika :))) , vyskusaj a daj vediet,ako sa ti podarili ...


  • jarunka, 2. mája 2011 o 04:10
    Perfektny recept, takto isto robim aj ja. Uz davno som ich nerobila, skusam ine recepty z Varechy :-)) Dala by som si.


  • mariaklara, 2. mája 2011 o 10:20
    Pekný recept, ja ich tiež robím bez mrkvy.


  • janger, 2. mája 2011 o 11:01
    Spanielske vtaciky som nejedla uz snad 100 rokov ;-). Vdaka za pripomenutie.


  • duschko, 2. mája 2011 o 11:07
    Dakujem za pripomenutie oblubeneho receptu. Uz aj si ho ukladam, aby som nezabudol.


  • gabuna, 2. mája 2011 o 11:50
    včera jsem dělala k obědu, dávám jenom slaninu, uzeninu a okurku. Byly vynikající.


  • jody, 2. mája 2011 o 13:34
    Sú fakt nádherné, ako maľované :-)))


  • evanaaa, 2. mája 2011 o 16:30
    Neviem prečo robíte väčšinou bez mrkvy, ona tam pasuje, nie je ani chuťovo zlá a bez nej akoby to nebolo ono. Ale niekto mrkvu neznáša, asi preto.


  • 3sandra3, 2. mája 2011 o 16:41
    @evanaaa nie že by som mrkvu neznášala,,,naopak, mám ju rada, ibaže mama ma to naučila bez mrkvy,,, ale odteraz bude tam aj mrkvička.... to musí byť chutné


  • zuzana67, 3. mája 2011 o 06:38
    Ja tiež robievam bez mrkvy, ale dávam tam kúsok kapie. Určite vyskúšam aj s mrkvou.


  • evas13, 3. mája 2011 o 14:17
    Robievam ich vždy s mrkvou a tieto sú super.


  • akeber, 3. mája 2011 o 16:53
    Moja mama ich robievala , určite vyskúšam ďakujem za pripomenutie :)


  • astheart, 3. mája 2011 o 18:26
    Dělám bez mrkve, ale dávám kolečko cibule a maso před plněním potírám plnotučnou hořčicí. Miluji i s omáčkou zahuštěnou smetanou.


  • jarunka, 5. mája 2011 o 04:19
    Ja ich vlastne tiez potieram horcicou a niekedy podavam aj s knedlou, miesto ryze.


  • katka1313, 5. mája 2011 o 09:34
    veľmi dobrý recept, tiež potieram horčicou, no dááávno som nerobila,


  • julko, 5. mája 2011 o 11:03
    Španielske vtáčiky zbožňujem na akýkoľvek spôsob. Ja mäso potriem horčicou, dávam kúsok mrkvy, petržlenu, párku, slaniny a uhorky. Vyskúšajte mne chutia takto hádam najviac.


  • diabambulka, 5. mája 2011 o 23:10
    jednoducho mňam, si šikovná


  • 3sandra3, 13. mája 2011 o 14:37
    tiež mäso potieram horčicou a robím na cibuľke


  • 3sandra3, 14. mája 2011 o 19:55
    dnes som robila , sú unikátne :-)


  • hviezdickaz, 14. mája 2011 o 20:18
    dakujem @3sandra3 - som rada,ze vam chutilo :)))


  • erika5511, 16. septembra 2011 o 17:44
    Dobrý recept, ale z diviny sú lepšie :-)


  • cica2, 15. októbra 2011 o 21:03
    krásne jedlo si pripravila, vďaka za receptík:)


  • hviezdickaz, 10. decembra 2011 o 20:14
    dakujem :))


  • michsamant, 30. apríla 2012 o 14:30
    Toto som uz dlho nejedla, velmi lubim :)


  • hubata, 1. mája 2012 o 08:21
    Mne tam tiež chýba @hviezdi čka plnotučná horčica na potretie mäsa a ešte do šťavy nedávam mletú červenú papriku. Šťava nemá gulášovú chuť, ale chuť po horčici, kyslej uhorke, slaninke.
    Super že si mi španielske vtáčky pripomenula, dávno som ich nerobila.


  • hviezdickaz, 1. mája 2012 o 15:05
    Dakujem vam ;-)


  • miroslat, 15. januára 2014 o 14:25
    Skvelá vec (dnes som mal k obedu), no mrkvu nahrádzam tenkým párkom (spišský) a mäso pred rolovaním potieram pikantnou horčicou.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist