Španielske vtáčiky (fotorecept)

Španielske vtáčiky (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 1. mája 2011 13:38Ďalšie jeho recepty

Suroviny

6
porcií
20
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hovädzie mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 1

2

Poukladáme naň slaninu,mrkvu,uhorku a vajíčko.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 2

3

Rezne zatočíme,prepichneme ihlicou alebo špáradlom.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 3

4

Obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a dusíme domäkka.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame s ryžou,kyslou uhorkou.
Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 1. mája 2011 o 14:09
    To sú pravé vtáčky,takéto majú byť,žiadne náhrady mäska, alebo zabaliť hoci čo z chladničky...super...


  • ancicka, 1. mája 2011 o 14:11
    Jednoducho a dobré.


  • evanaaa, 1. mája 2011 o 14:32
    Ano, aj podľa mňa je to ten originálny recept, čo sa týka náplne vtáčkov a ryža k tomu. D


  • evanaaa, 1. mája 2011 o 14:33
    ...Dávno som nerobila. Ešte som nedopísala (ostalo tam to D) a už mi to skočilo aj bez kliknutia.


  • abdul, 1. mája 2011 o 15:40
    Osvedčená klasika. Ja síce zatiaľ bez mrkvy, ale vyskúšam.


  • enerrgizer, 1. mája 2011 o 15:46
    perfektné...


  • tatranka, 1. mája 2011 o 17:31
    @hviezdickaz určite máš domáce vajíčka.Recept je krásne spracovaný,no tie vajíčka tam svietia.Ak by som ja uvádzala tento recept,boli by v ňom presne ingrediencie,ktoré si napísala ty.Robím ich presne takto.


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 18:31
    @tatranka ,ano su domace :-) ,dakujem vsetkym za mile komentare,velmi ma to potesilo :-) ;-) :-)


  • helca103, 1. mája 2011 o 18:51
    Tá fotka je ako ,,živá" vajíčko,uhorka ,tiež som ich už dlho nerobila , aj ja robím presne takúto klasiku len bez mrkvy .Ďakujem za pripomenutie


  • 3sandra3, 1. mája 2011 o 19:57
    naozaj krásne španielske vtáčiky... ja tiež robím bez mrkvy, ale skúsim aj s mrkvičkou,,, to tam ide asi surová.....


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 20:21
    @3sandra - ano,ja som dala surovu mrkvu,kedze sa to potom dlhsie dusi... :)


  • jatanika, 1. mája 2011 o 20:21
    rozmýšľam ako je možné, že ja som sa k príprave španielskych vtáčkov nikdy nedostala... ale tvoje @hviezdickaz , vyzerajú tak chutne, že to určite čochvíľa zmením :-))


  • hviezdickaz, 1. mája 2011 o 20:23
    dakujem @jatanika :))) , vyskusaj a daj vediet,ako sa ti podarili ...


  • jarunka, 2. mája 2011 o 04:10
    Perfektny recept, takto isto robim aj ja. Uz davno som ich nerobila, skusam ine recepty z Varechy :-)) Dala by som si.


  • mariaklara, 2. mája 2011 o 10:20
    Pekný recept, ja ich tiež robím bez mrkvy.


  • janger, 2. mája 2011 o 11:01
    Spanielske vtaciky som nejedla uz snad 100 rokov ;-). Vdaka za pripomenutie.


  • duschko, 2. mája 2011 o 11:07
    Dakujem za pripomenutie oblubeneho receptu. Uz aj si ho ukladam, aby som nezabudol.


  • gabuna, 2. mája 2011 o 11:50
    včera jsem dělala k obědu, dávám jenom slaninu, uzeninu a okurku. Byly vynikající.


  • jody, 2. mája 2011 o 13:34
    Sú fakt nádherné, ako maľované :-)))


  • evanaaa, 2. mája 2011 o 16:30
    Neviem prečo robíte väčšinou bez mrkvy, ona tam pasuje, nie je ani chuťovo zlá a bez nej akoby to nebolo ono. Ale niekto mrkvu neznáša, asi preto.


  • 3sandra3, 2. mája 2011 o 16:41
    @evanaaa nie že by som mrkvu neznášala,,,naopak, mám ju rada, ibaže mama ma to naučila bez mrkvy,,, ale odteraz bude tam aj mrkvička.... to musí byť chutné


  • zuzana67, 3. mája 2011 o 06:38
    Ja tiež robievam bez mrkvy, ale dávam tam kúsok kapie. Určite vyskúšam aj s mrkvou.


  • evas13, 3. mája 2011 o 14:17
    Robievam ich vždy s mrkvou a tieto sú super.


  • akeber, 3. mája 2011 o 16:53
    Moja mama ich robievala , určite vyskúšam ďakujem za pripomenutie :)


  • astheart, 3. mája 2011 o 18:26
    Dělám bez mrkve, ale dávám kolečko cibule a maso před plněním potírám plnotučnou hořčicí. Miluji i s omáčkou zahuštěnou smetanou.


  • jarunka, 5. mája 2011 o 04:19
    Ja ich vlastne tiez potieram horcicou a niekedy podavam aj s knedlou, miesto ryze.


  • katka1313, 5. mája 2011 o 09:34
    veľmi dobrý recept, tiež potieram horčicou, no dááávno som nerobila,


  • julko, 5. mája 2011 o 11:03
    Španielske vtáčiky zbožňujem na akýkoľvek spôsob. Ja mäso potriem horčicou, dávam kúsok mrkvy, petržlenu, párku, slaniny a uhorky. Vyskúšajte mne chutia takto hádam najviac.


  • diabambulka, 5. mája 2011 o 23:10
    jednoducho mňam, si šikovná


  • 3sandra3, 13. mája 2011 o 14:37
    tiež mäso potieram horčicou a robím na cibuľke


  • 3sandra3, 14. mája 2011 o 19:55
    dnes som robila , sú unikátne :-)


  • hviezdickaz, 14. mája 2011 o 20:18
    dakujem @3sandra3 - som rada,ze vam chutilo :)))


  • erika5511, 16. septembra 2011 o 17:44
    Dobrý recept, ale z diviny sú lepšie :-)


  • cica2, 15. októbra 2011 o 21:03
    krásne jedlo si pripravila, vďaka za receptík:)


  • hviezdickaz, 10. decembra 2011 o 20:14
    dakujem :))


  • michsamant, 30. apríla 2012 o 14:30
    Toto som uz dlho nejedla, velmi lubim :)


  • hubata, 1. mája 2012 o 08:21
    Mne tam tiež chýba @hviezdi čka plnotučná horčica na potretie mäsa a ešte do šťavy nedávam mletú červenú papriku. Šťava nemá gulášovú chuť, ale chuť po horčici, kyslej uhorke, slaninke.
    Super že si mi španielske vtáčky pripomenula, dávno som ich nerobila.


  • hviezdickaz, 1. mája 2012 o 15:05
    Dakujem vam ;-)


  • miroslat, 15. januára 2014 o 14:25
    Skvelá vec (dnes som mal k obedu), no mrkvu nahrádzam tenkým párkom (spišský) a mäso pred rolovaním potieram pikantnou horčicou.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist