Španielske vtáčiky fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 1. mája 2011
6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (rezne)
 ( na štvrťky )
 uvarené natvrdo ( na štvrťky )
 ( na štvrťky )
  ( na plátky )
 na podlievanie ,alebo voda
príloha:




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme naň slaninu,mrkvu,uhorku a vajíčko.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne zatočíme,prepichneme ihlicou alebo špáradlom.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a dusíme domäkka.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s ryžou,kyslou uhorkou.

    Španielske vtáčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
To sú pravé vtáčky,takéto majú byť,žiadne náhrady mäska, alebo zabaliť hoci čo z chladničky...super...
1x skye
evanaaa
Ano, aj podľa mňa je to ten originálny recept, čo sa týka náplne vtáčkov a ryža k tomu. D
evanaaa
...Dávno som nerobila. Ešte som nedopísala (ostalo tam to D) a už mi to skočilo aj bez kliknutia.
abdul
Osvedčená klasika. Ja síce zatiaľ bez mrkvy, ale vyskúšam.
tatranka
@hviezdickaz určite máš domáce vajíčka.Recept je krásne spracovaný,no tie vajíčka tam svietia.Ak by som ja uvádzala tento recept,boli by v ňom presne ingrediencie,ktoré si napísala ty.Robím ich presne takto.
helca103
Tá fotka je ako ,,živá" vajíčko,uhorka ,tiež som ich už dlho nerobila , aj ja robím presne takúto klasiku len bez mrkvy .Ďakujem za pripomenutie
3sandra3
naozaj krásne španielske vtáčiky... ja tiež robím bez mrkvy, ale skúsim aj s mrkvičkou,,, to tam ide asi surová.....
jatanika
rozmýšľam ako je možné, že ja som sa k príprave španielskych vtáčkov nikdy nedostala... ale tvoje @hviezdickaz , vyzerajú tak chutne, že to určite čochvíľa zmením :-))
jarunka
Perfektny recept, takto isto robim aj ja. Uz davno som ich nerobila, skusam ine recepty z Varechy :-)) Dala by som si.
janger
Spanielske vtaciky som nejedla uz snad 100 rokov ;-). Vdaka za pripomenutie.
duschko
Dakujem za pripomenutie oblubeneho receptu. Uz aj si ho ukladam, aby som nezabudol.
gabuna
včera jsem dělala k obědu, dávám jenom slaninu, uzeninu a okurku. Byly vynikající.
jody
Sú fakt nádherné, ako maľované :-)))
evanaaa
Neviem prečo robíte väčšinou bez mrkvy, ona tam pasuje, nie je ani chuťovo zlá a bez nej akoby to nebolo ono. Ale niekto mrkvu neznáša, asi preto.
3sandra3
@evanaaa nie že by som mrkvu neznášala,,,naopak, mám ju rada, ibaže mama ma to naučila bez mrkvy,,, ale odteraz bude tam aj mrkvička.... to musí byť chutné
zuzana67
Ja tiež robievam bez mrkvy, ale dávam tam kúsok kapie. Určite vyskúšam aj s mrkvou.
evas13
Robievam ich vždy s mrkvou a tieto sú super.
akeber
Moja mama ich robievala , určite vyskúšam ďakujem za pripomenutie :)
astheart
Dělám bez mrkve, ale dávám kolečko cibule a maso před plněním potírám plnotučnou hořčicí. Miluji i s omáčkou zahuštěnou smetanou.
jarunka
Ja ich vlastne tiez potieram horcicou a niekedy podavam aj s knedlou, miesto ryze.
katka1313
veľmi dobrý recept, tiež potieram horčicou, no dááávno som nerobila,
julko
Španielske vtáčiky zbožňujem na akýkoľvek spôsob. Ja mäso potriem horčicou, dávam kúsok mrkvy, petržlenu, párku, slaniny a uhorky. Vyskúšajte mne chutia takto hádam najviac.
cica2
krásne jedlo si pripravila, vďaka za receptík:)
hubata
Mne tam tiež chýba @hviezdi čka plnotučná horčica na potretie mäsa a ešte do šťavy nedávam mletú červenú papriku. Šťava nemá gulášovú chuť, ale chuť po horčici, kyslej uhorke, slaninke.
Super že si mi španielske vtáčky pripomenula, dávno som ich nerobila.
miroslat
Skvelá vec (dnes som mal k obedu), no mrkvu nahrádzam tenkým párkom (spišský) a mäso pred rolovaním potieram pikantnou horčicou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia