zatvoriť
VYTLAČIŤ
Španielske vtáčiky (fotorecept)
Autor receptu:
hviezdickaz
6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava
Suroviny
6 ks (rezne)
hovädzie mäso
( na štvrťky )
uhorka sladkokyslá
uvarené natvrdo ( na štvrťky )
vajce
( na štvrťky )
mrkva
( na plátky )
slanina
soľ
korenie čierne mleté
múka hladká
olej
paprika červená mletá sladká
na podlievanie ,alebo voda
vývar
príloha:
ryža
Postup
Hovädzie mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
Poukladáme naň slaninu,mrkvu,uhorku a vajíčko.
Rezne zatočíme,prepichneme ihlicou alebo špáradlom.
Obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji.
Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a dusíme domäkka.
Podávame s ryžou,kyslou uhorkou.