Špaldový chlieb
Špaldový chlieb s ovsenými vločkami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Fajný chutnučký chlebík.
20 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup- Vločky zomelieme. Do misky si pripravíme suroviny na chlebík. Urobíme si v múke jamku, pridáme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie, necháme nabutnať a zamiesime cesto.
Cesto by malo byť tuhšie. Vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
- Vykysnuté cesto potom na doske prehnetieme a vytvarujeme bochník.
- Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Ked pečiem chlebík v hlinenej miske, tak misku dáme do rúry vyhriať. Bochník vkladáme do horúcej misky. Ked pečiem na plechu tak netreba vyhrievať.
- Chlebík pečieme na 200 °C 15 min a potom teplotu znižíme na 160 °C a dopekáme ešte 30-35 min.Po upečení necháme chlebík vychladiť na mriežke.
|